KRISTIANSAND: Onsdag ettermiddag kom kjennelsen fra Kristiansand tingrett.

— Gutten blir varetektsfengslet i to uker fram til 11. november, sier jourhavende politiadvokat Jan Tallaksen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

— Det han gjør er et desperat rop om hjelp, sier forsvareren, advokat Per Ivar Hessen.

Den 15 år gamle barnevernsgutten ble så voldelig mot de ansatte på barnevernsinstitusjonen på Furuly i Mandal, at politiet ikke hadde noen annen utvei enn å kreve gutten varetektsfengslet.

— Det var ingen andre alternativer nå enn varetekt, sier politiadvokat Einar Hald til Fædrelandsvennen.

- Et av de hardeste fengslene

Politiet vil plassere ham på Åna fengsel på Jæren.

— Det er et av de hardeste fengslene i distriktet. Her skal gutten sitte sammen med hardbarkede kriminelle. Nei, det er ingen god løsning, sier advokat Hessen.

Onsdag slo den 15 år gamle gutten sin forsvarer på skuldra og sa at under oppholdet på Furuly er det ingen ansatte som har slått ham på skuldra og sagt at de er glad i ham.

Gutten var for øvrig følelsesladet da han i retten onsdag fortalte at mistrivselen på Furuly i Mandal er så sterk og dyptgripende at han ikke lenger vil oppholde seg der.

Slo ansatte

Ifølge siktelsen mot ham slo han uprovosert en av de ansatte med knyttet hånd sist søndag. Dagen etterpå ble en kvinnelig ansatt slått i ansiktet med knyttet hånd. 15-åringen skal ha kastet en stein i ryggen hennes, og deretter slått henne i ansiktet nok en gang.

Tirsdag skal gutten ha gjort omfattende skadeverk på inventaret på Furuly.

Etter rettsmøtet onsdag var gutten klar i sin tale om at dersom han ble sendt tilbake til Furuly, kom det til å bli mer voldsutøvelse. Selv vil gutten helst plasseres hos en kvinne nord for Kristiansand som har tatt var på barn som har en vanskelig livssituasjon.

Han aksepterte å sitte i varetekt inntil straffesaken mot ham og fire andre skal til behandling i tingretten om kort tid. I den saken er 15-åringen tiltalt for flere ran.