KRISTIANSAND: Utrykningspolitiet (UP) har lenge vært godt kjent med at mange bilførere holder for høy fart på E 18 over Varoddbroa. Men fartskontrollen lørdag var faktisk den første i år, ifølge UP-sjefen.

— Vi har hatt det på blokka to ganger i år, men begge gangene har det kommet noe i veien. Så vi har ikke vært der så mye i det siste, medgir UP-sjef i Agder og Rogaland, Steven Hasseldal, til fvn.no.

- Vi må stramme til

Etter lørdagens fangst vil han prioritere annerledes. I tillegg til den 25 år gamle polakken som ble tatt i UPs tre og en halv timers lange laserkontroll på Varoddbroa lørdag, fikk 12 bilførere forenklede forelegg.

Polakken ble fratatt førerkortet på stedet da han ble målt til en fart på 146 kilometer i timen.

— Vi må begynne å se på strekningen igjen. Det kjøres fort der, så vi må nok stramme til, sier Hasseldal.

Fikk vekker

For snaue to år siden, sommeren 2007, fikk UP en vekker da flere bilførere ble tatt med hastigheter tett opp mot 150 kilometer i timen. Strekningen havnet på politiets verstingliste, og Hasseldal lovet hyppige kontroller.

— Vi var ikke klar over at det er så vill kjøring på stedet. Vi vil stå ofte der fremover for å få ned hastigheten. Vi kommer til å prioritere dette området, sa Hasseldal den gang.

Nå innrømmer han at strekningen ikke er blitt prioritert likevel.

— Vi har prioritert andre områder. Det er en vanskelig avveining. Det kjøres fort på Varoddbroa, men det har ikke skjedd mange ulykker der. Vi har stått der før, og ofte på våren. Nå må vi nok dra ut dit igjen, sier UP-sjefen.