MANDAL: 22-åringen og den fornærmede skal ha hatt et anspent forhold til hverandre i lengre tid før episoden på cafeen.

Begge skal ha drukket alkohol den aktuelle kvelden, og det oppstod en konflikt mellom de to da de møttes i røykeavdelingen utenfor utestedet.

"Dophue"

Ifølge dommen har den fornærmede, som var svært beruset, kommet med et utsagn om at den dømte 22-åringen var et "dophue", noe han reagerte kraftig på. De to havnet i tottene på hverandre, men det utviklet seg ikke til et slagsmål på dette tidspunktet.

Slått bevisstløs

Det var ikke før senere på kvelden at en av vaktene ved utestedet observerte at den 22 år gamle Mandals-mannen var på vei bort til fornærmede igjen. Og denne gangen gikk det verre. Han skal på dette tidspunktet, ifølge vitner på stedet, uprovosert ha slått vedkommende i ansiktet to ganger slik at han segnet om og mistet bevisstheten. Slagene ble utført med knyttet hånd, og fornærmede ble umiddelbart etterpå kjørt til legevakten, før han deretter ble henvist til Sørlandet sykehus. Han klaget over intense smerter i hodet.

Andre lovbrudd på to måneder

Det er andre gang på to måneder at 22-åringen dømmes for voldskriminalitet. Den forrige dommen kom i september 2006, og straffen er ikke avsonet. Dette finner retten straffeskjerpende. De ser heller ingen betydelige formildende omstendigheter ved at den fornærmede opptrådte provoserende i forkant av angrepet. Volden ble begått en god stund etter at de to hadde hatt en uoverenstemmelse.

I tillegg til 36 dagers fengsel må 22-åringen fra Mandal betale 3000 kroner i saksomkostninger.