KRISTIANSAND: Det var lørdag 9. desember i fjor at en tjenestebil kom til Randesund gjenvinningsstasjon for å kaste søppel.

I følge reglene er det bare privatpersoner som har lov til å kaste søppel gratis, så når en tjenestebil fra politiet kommer, regnes det som næringsavfall. Da skal bilen veies på vei inn. Dette gav den kvinnelige vektbetjenten fra renovasjonsselskapet beskjed om til politimannen i bilen.

Men politimannen protesterte på dette, og kjørt inn med søpla uten å bli veid.

Mens politibilen var inne på området, ble vektbetjenten ringt opp av vakthavende politimann i Agder politidistrikt, som "på en nokse brysk måte protesterte på at de måtte betale. Vektpersonellet informerte om gjeldende regelverk for dette. Likevel kjørte politibilen ut uten å veie seg ut, eller betale for levert avfall."

Ordlyden i anførselstegn er direkte sitat fra klagebrevet som daglig leder Sigurd Tvedt i renovasjonsselskapet sendte til politiet like før jul i fjor.

I klagen ber Tvedt om en skriftlig forklaring på det som skjedde, og beklager sterkt at politiet på denne måten "tar seg til rette og benytter RKRs anlegg uten å betal for seg som andre virksomheter."

Tvedt skriver også at den kvinnelige ansatte oppfattet situasjonen som ubehagelig, og ber om at politiet iverksetter tiltak slik at dette ikke skal skje igjen.

Den 15. januar svarer politioverbetjent Reidar Vang på henvendelsen.

Og fvn.no gjengir rett og slett hele brevet ordrett:

Kristiansand politistasjon vil ved dette brev sterkt beklage den opptreden personellet i vår tjenestebil utviste da de den 9.12.06 ca. kl. 11 var inne på Randesund Gjenvinningsstasjon. Vi vil også beklage den måten vår vaktsjef opptrådte på da han var i kontakt med deres personale.

Ved Kristiansand politistasjon har de tjenestemenn som var involvert i episoden blitt kontaktet. Nødvendige instrukser er presisert for dem slik at tilsvarende hendelser i fremtiden kan unngås. Det er en selvfølge at tjenestemenn i tjeneste skal betale for det avfall som blir levert ved Gjenvinngsstasjonene deres.

Kristiansand politistasjon vil gjerne over for N.N (kvinnen ønsker å være anonym. Red), som var den som var i kontakt med tjenestemennene den 9.12.06, få be om en spesiell unnskyldning. Vi ønsker derfor å ta kontakt med henne personlig.

Vi ønsker til slutt at vi får gjort opp vårt utestående ved at dere sender oss en regning for det avfall som ble levert.

Med hilsen Reidar Vang

Politioverbetjent.

Overfor fvn.no understreker den kvinnelige vektbetjenten at hun har satt pris på den raske og direkte kontakten politiet har gjort overfor henne etter episoden.