IVELAND: Ingen personer kom til skade i raset, som sperrer riksveien ved Jeppestøl, få meter fra fylkesgrensen mot Iveland.

— Vi fikk inn flere meldinger om raset. Statens vegvesen ble varslet, og vi sendte en politipatrulje til stedet. De ga tilbakemelding om at det var et omfattende ras, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no.

De første meldingene om raset fikk politiet klokken 18.30. Skal undersøkes

Politiet stanset fredag kveld all trafikk på begge sidene av rasstedet, som ligger omkring fire kilometer fra krysset ved Åmdalsaga nord for Samkom i Vennesla kommune. Det er foreløpig uklart når veien kan åpnes igjen.

— Veien er stengt inntil videre, i påvente av undersøkelser fra fagfolk, sier Kvitne.

Etter det fvn.no forstår, vil geologer ankomme rasstedet lørdag morgen. Det vil da bli tatt en vurdering av forholdene.

Det er frykt for nye ras som gjør at veien stenges inntil videre.

Kraftig regnvær

Fredag kveld ble bilister som kom til stedet bedt om å snu, og heller kjøre alternative omkjøringsveier. Naboer i området skulle kontaktes per telefon for å informeres om det som hadde skjedd.

Det var kraftig regnvær i området da raset gikk.

Det er i hovedsak to omkjøringsveier for å ta seg forbi rasstedet. Den ene går om Drivenes, Røyknes og videre til gamle Iveland stasjon. Da kommer man ut ved Skaiå i Iveland. Den andre går om Vatnestrøm og videre til Ivedal litt sør for Iveland sentrum. Det går i tillegg en lokalvei over Leesland. Dette er en smal grusvei, men den er betydelig kortere en de andre omkjøringsalternativene.

STEINBLOKK LØSNET: Den massive steinblokken sperret riksvei 403 fredag kveld. Foto: Vegard Nekstad Foto: Vegard Nekstad