EGERSUND: Lørdag 12. september kjørte mannen en lånt bil på E 39 fra Kvinesdal til Eigersund, en strekning på om lag sju mil. Han var på vei til Sandnes da han ble observert av en politimann som tilfeldigvis kjørte samme strekningen.

Blodprøve tatt av litaueren halvannen time etter at han ble stoppet, viste at mannen hadde 2,09 i promille.

— Følte seg ikke veldig full

I Dalane tingrett innrømmet 23-åringen at han hadde drukket alkohol noen timer før kjøreturen startet. Han opplyste at han ikke følte seg veldig full, men bestred ikke resultatet av blodprøven.

I tillegg til promillekjøringen, stod mannen tiltalt for uaktsom kjøring, samt kjøring uten gyldig førerkort. Han har erkjent straffskyld for alle tre tiltalepunktene.

23-åringen husker selv å ha kjørt forbi flere biler på E 39, men husker ifølge dommen ikke detaljene i kjøringen. Han erkjenner imidlertid at han kan ha kjørt på en måte som andre kan ha oppfattet som farlig.

Ubetinget fengsel

Litaueren kom til Norge for å forsøke å skaffe seg jobb. Han er for tiden varetektsfengslet ved Åna fengsel på Jæren.

«I skjerpende retning er lagt vekt på at saken gjelder kjøring med høy promille over lang strekning på trafikkert vei. Både promillen i seg selv og måte siktede kjørte på, representerte klare og betydelige faremomenter for andre trafikanter», heter det i dommen fra Dalane tingrett.

Tingretten har dømt mannen til 45 dager ubetinget fengsel, samt en bot på 10.000 kroner og to års sperrefrist for førerrett i Norge. Til fradrag kom 26 dager som mannen har sittet i varetekt.

Saken ble avgjort som tilståelsesdom.