MANDAL: Innbruddet skjedde natt til 1. mai i år. 45-åringen hadde sluppet løs fra fengsel bare én uke i forkant da skal ha blitt invitert med på innbruddet av 30-åringen.

På natten oppsøkte 30-åringen ifølge dommen 45-åringen, og spurte om han ville være med å gjøre innbrudd hos Mobildata. Han hadde da med seg ”ransutstyr” som bestod av kjeledress, finlandshetter, slegge, hammer etc. 30-åringen sa seg villig til dette, og sammen gikk de ned til butikken.

Her banet de seg vei inn i butikken ved å knuse et vindu med den medbrakte slegga. Fra forretningen tok de med seg kamerautstyr og mobiltelefoner for en verdi av omkring 250.000 i netto utsalgsverdi.

Varene ble fraktet bort i to bager, og de to hadde i forkant av innbruddet plassert ut en bil som de brukte til å flykte fra sentrum. Turen gikk hjem til den ene av de to tiltalte. Her ble det vesentligste av tyveriutbyttet lagt igjen. Etter dette dro den andre tiltalte til sin bolig hvor resten av utbyttet ble gravd ned like i nærheten.

Etter kort tid ble 30-åringen gjenkjent på overvåkningsbilder fra butikken. Mannen ble blant annet avslørt på grunn av bekledningen og en lenke han hadde på seg.

To dager etter innbruddet var begge mennene pågrepet, og ble etter hvert satt i varetekt.

Til politiet har 30-åringen forklart at han bare husker brøkdeler av innbruddet ettersom han var ruset på gjerningstidspunktet.

Begge mennene erkjente straffskyld i retten.

30-åringen var også tiltalt for å ha stjålet en mobiltelefon fra en kvinne i Mandalshallen, og for å ha framsatt trusler overfor en politimann. Tiltalte skal ha uttalt følgende til politimannen:

”Du *******, du vet at jeg vet hvor du har hytta. Den hytta skal ikke overleve sommeren.”

45-åringen er straffedømt 18 ganger tidligere, mens 30-åringen er straffedømt tre ganger.

I tingretten ble 45-åringen dømt til 120 dagers fengsel. Dette er en fellesstraff med en annen dom fra desember i fjor.

30-åringen ble dømt til sju måneders fengsel, hvorav 60 dager er gjort betinget.

Mennene må i tillegg betale 10.000 kroner i erstatning til Mobildata AS.