MYKLAND: Skadestedsleder Ove Frigstad hos brannvesenet opplyser i dag tidlig til NTB at brannmannskapene ikke har fått kontroll over brannen i løpet av natta.

Siden brannen tok til mandag har over 10.000 mål skog gått tapt i brannen, som er den største norske brannen i nyere tid. I går kveld opplevde brannvesenet at de hadde god kontroll, men brannen blusset opp og Ytre Lauvrak ble evakuert.

— Vi konsentrerer oss primært om bebygde områder. Hele brannområdet er enormt og deler av brannfronten beveger seg mot ingenmannsland, med myrer og vannpytter. Der lar vi det brenne, forteller brannsjef Jan Sverre Kongsvik, til fvn.no.

I natt har vinden tatt seg ned, men i morgentimene blusset vinden som forventet noe opp.

— Vinden har tatt seg opp som forventet og det må vi ta med på kjøpet, sier Kongsvik.

Utover dagen vil 100 – 150 personer delta i slokningsarbeidet. Blant brannmannskapene er heimevernsfolk fra store områder.

— Det har vært roligere vind i natt, noe som har hjulpet. Vi har hatt rundt 80 mann i arbeid på fire-fem fronter i natt, forteller skadestedsleder Ove Frigstad hos brannvesenet til NTB.

64 personer er nå evakuert. Foreløpig anser brannvesenet ikke behovet for å evakuere ytterligere personer, men vurderer situasjonen fortløpende.

— Evakuering er ikke forhåndsbestemt. Vi ser at vinden er uforutsigbar og evakuering vurderes fortløpende, men ingen vil bli evakuert før bebyggelse er truet eller folk blir sjenert av røyken, forteller Kongsvik.

Torsdag formiddag konsentrerte brannvesenet seg om brannfronten ved Ytre Lauvrak.

— Nord for Mykland sentrum har vi nå god kontroll, sier Kongsvik.