LILLESAND: De impliserte møttes på en fest i Lillesand 12. februar i år. Det ble inntatt mye alkohol og utover kvelden oppstod det en situasjon hvor den kvinnelige festarrangøren ble fornærmet fordi hennes tidligere kjæreste, som senere ble mishandlet, ble lei seg.

Offeret gikk hjem og noe senere bestemte de to gjerningsmennene seg for å oppsøke mannen hjemme hos ham. De to mennene, en 21-åring fra Kongsberg og en 25-åring fra Lillesand, gikk inn i mannens hjem og begynte straks å true med "skambank" og å "slå ham flat".

Offeret ble slått både med flat og knyttet neve. De to mennene skal ifølge dommen fra Kristiansand tingrett ikke ha gitt seg og da offeret ønsket å stikke fra leiligheten. Utgangene ble sperret, men han klarte imidlertid å presse seg forbi den ene tiltalte som stod ved verandadøra.

Ute på verandaen kastet offeret seg over rekkverket på verandaen og heiste seg ned etter armene. Fra toppen av rekkverket var det fire meter ned til bakken og mannen skadet seg i fallet.

De to gjerningsmennene fulgte etter mannen, men hoppet ikke ut fra verandaen. De to sprang rett til mannen og mishandlet ham. Gjentatte ganger ble mannen sparket, deriblant i hodet. Da offeret forsøkte å reise seg opp, ble han lagt i bakken av de to gjerningsmennene.

Som følge av mishandlingen og fallet ble offeret påført brudd i det ene håndleddet, kjevebensbrudd, et fem centimeter langt kutt over det ene øyet og flere sår. Mennene ble i retten ikke funnet skyldig for alle skadene, men ikke for skadene fra fallet.

Folk i området oppdaget omsider hva som foregikk under verandaen i Solheimveien i Lillesand, og politiet ble da kontaktet. I retten kom det fram at mishandlingen foregikk i en halvtime.

På sykehuset måtte offeret sy 13 sting og to jernplater ble montert inn i kroppen for å bidra til å lege kjevebensbruddet. Mennene tilstod å ha deltatt i mishandlingen. Den ene gjerningsmannen ble også dømt for å ha stjålet en lommebok og en bærbar datamaskin fra huset til offeret.

Retten fant det riktig å dømme 25-åringen til ubetinget fengsel i 120 dager, mens hans 21 år gamle medsammensvorne ble dømt til seks måneders fengsel. Sammen dømmes mennene til å betale oppreisning på 40.000 kroner til offeret og en samlet erstatning på 15.000 kroner.