KRISTIANSAND: 30-åringen kom inn i retten og forlangte straks at forsvareren skulle ha en halvtimes møte med ham. Det lot seg ikke gjøre fordi kravet kom bare få minutter før retten skulle starte. Rettsforhandlingene ble også noen minutter forsinket fordi forsvarer Pål Minde måtte skaffe seg den sorte kappen som er nødvendig for aktørene i retten.

Vil ikke forklare seg med tiltalte i retten

Da rettsforhandlingene startet ville også aktor, politiadvokat Ingrid Thorsen, at fem vitner må få forklare seg uten at den tiltalte er tilstede i rettslokalet. En av de fem er en primærkontakt for den tiltalte i et rehabiliteringsprosjekt han har vært en del av i regi av det offentlige. Retten skal etter hvert ta standpunkt til hvordan vitnene skal fremstå under rettssaken.

Advokat Minde motsatte seg at den tiltalte måtte forlate rettslokalet under vitneforklaringene. Minde minnet om at et slikt tiltak vil bygge opp om inntrykket av at den 30 år gamle tiltalte er en farlig person.

Tiltalt for skremmende adferd

Aktors opplesning av tiltalen viser at påtalemyndigheten vil føre bevis for at 30-åringen enten via chattekanalen MSN eller på nettsamfunnet Nettby skal ha sagt til noen jenter at han skulle jakte, grille, marinere og steke menneskekjøtt. Han skal også ha spurt en jente om hun ville la seg drepe og spise.

30-åringen fortalte i retten at hans yrke er forfatter, og at han er uten fast bolig. For øyeblikket sitter han varetektsfengslet.