GRIMSTAD: Ved tre anledninger skal en mann ha blottet seg ved en skolevei mellom Hippen og Myråsen i Grimstad. Første gang var i desember i fjor, andre gang for tre uker siden og tredje, og foreløpig siste hendelse, fant sted i går. Ved alle tre anledningene skal en mann ha vist frem kjønnsorganet sitt til små jenter på en skolevei.

— Blottingen har funnet sted i samme området, og måten det har skjedd på har vært ganske likt alle gangene. Dette er noen av faktorene som gjør at vi mistenker at det er samme mann som står bak, forteller etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon, Leif Viken, til fvn.no.

Etterlyser tips

Politiet har per nå ingen konkret informasjon av hvem mannen kan være, men har fått en romslig beskrivelse av mannen.

— Det med beskrivelse er litt vanskelig, men i korte trekk så beskriver de som er blitt utsatt for blottingene en godt voksen mann som kan være i alderen 45 – 50 år. Han skal være relativt høy, litt tykk, solbrun i ansiktet og rød i kinnene. Håret skal være relativt kort, opplyser Viken. Og føyer til:

— I tillegg skal han ved hendelsen i går hatt på seg et par knallrøde bukser og en grå genser. Akkurat de røde buksene er jo litt spesielle så nå er vi interesserte i å høre fra folk som vet om noen som kan passe til en slik beskrivelse. Vi er også interessert i tips dersom det er noen som til stadighet har observert en mann i det aktuelle området som har oppført seg unormalt, eller som har fått de til å lure på hva han gjør der, sier Viken.

- Ekkelt

Politiet ser alvorlig på saken.

Dette er noe vi ønsker å komme til livs. Blotting er skremmende og ekkelt for de som blir utsatt for det, forklarer han.

Samtidig er det ifølge Viken viktig å presisere at det erfaringsmessig er lite som tyder på at vedkommende som blotter seg er farlig.

Rektor ved Landvik sentralskole, Bent Sætra, sier at blottertilfellene er tatt opp med foreldre og de ansatte på skolen.

— Jeg kontaktet umiddelbart politiet da vi ble informert om saken, og de var raskt på stedet. Skolen har tidligere oppfordret foreldre til å snakke med barna om blotting, og sikre seg at de ikke går alene til skolen, sier Sætra til Grimstad Adressetidende.

Vil fjerne kratt

I tillegg har kommunene bestemt seg for å iverksette noen tiltak. På et personalmøte i dag skal de ta opp det siste blottertilfellet og skolen vil også kontakte teknisk etat for å spørre om de kan rydde i kratt- og underskogen på den aktuelle skoleveien.

— Så skal i alle fall ikke blotteren ha noen steder å gjemme seg, forteller rektoren.

Sætra tror gjerningsmannen må være en person som er kjent i området.