LUND: — Sjåføren, en mann på 30 år er innlagt SUS, ukjent skadeomfang. E39 og jernbanen er fremdeles stengt. Det vil sannsynligivs gå flere timer ennå før stedet er ryddet, opplyser operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt, i en pressemelding.

Klokka 21.40 meldte politiet at det har vært vanskelig å få fatt i en mobilkran som er stor nok. Den er nå på stedet og opprydningsarbeidet er i gang. Veien vil trolig ikke åpne før etter midnatt.

Vogntoget veltet på E 39 og en konteiner veltet ned på jernbaneskinnene.

— Det er en semitrailer som rett etter tunnelen har dratt med seg store deler av autovernet og havnet 4-5 meter under veien, på togskinna, sier et øyenvitne, til fvn.no.

Har du tips? Sms/mms/tlf 03811 eller tips@fvn.no

Europaveien er stengt. Det er nå anbefalt omkjøring om riksvei 42 Sirdal.

— Anbefalt omkjøring er via Tonstad, opplyser vaktoperatør Svein Harald Masterød ved Vegtrafikksentralen, til fvn.no.

En trailer er veltet over togskinnene mellom Moi og Sira. Det bekrefter Olav Nordli, pressevakt i Jernbaneverket.

(Les mer under bildet)

Like ved hotellet

Jernbaneverket fikk melding om at en trailer var veltet over skinneegangen like ved Moi hotell mellom Moi og Sira stasjoner klokka 18.25. — Vi har bare fått beskjed om at en trailer har velta på skinnegangen. Vi vet ikke noe om årsaken foreløpig. Vi har varslet våre egne folk, sier vakthavende Olav Nordli ved jernbaneverket.

- Hva gjør dere nå?

— Når skinnegangen er ryddet vil våre folk kontrollere at skinnegangen ikke er skadet før vi eventuellt åpnre for trafikk igjen. Det er for tidlig å si noe om når det kan skje foreløpig, sier Nordli.

(Les mer under bildet)

Ukjent omfang

Velten har skjedd like ved Moi hotell.

— Politiet er på stedet og melder at det er lang kø på stedet og det kommer til å ta tid før veien er ryddet. E39 er sperret i begge retninger. Sjåføren av bilen er skadet og får behandling på stedet nå, opplyser operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Kurt Løklingholm, i en pressemelding.

— Sørlandsbanen er stengt mellom Moi og Sira. Neste tog som skal passere ulykkespunktet kommer ca. klokken 21. Dersom banen ikke er klar innen den tid kommer vi til å frakte passasjerer forbi ulykkesstrekningen med buss, sier informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby.

Politi, ambulanse og brannvesen ble kalt ut til stedet.

Har du tips? Sms/mms/tlf 03811 eller tips@fvn.no