DRAMMEN: — Vi har hatt masse jobbing i mange år for å komme opp på dette nivået, sier Anne Haugland, stolt eier av sølvmedaljøren Thomas.

De to er på landslaget i agility, og det blir mye reising.

— De fleste konkurransene holdes jo på østlandet, så det blir noen timer i bil, ja, sier Haugland.

Vafler var drivkraften

Lancashire Heeler er en liten gjeterhund som brukes til å drive kveg. Men i helgen var det ikke kyr som sto i fokus, men hinderløype.

Premien var pokal og sløyfe, men vi mistenker Thomas for å være mest opptatt av de spiselige premiene?

— Ja, vaflene gikk ned på høykant etter endt sølvløp, og han visste selvsagt at det vanket slike godsaker etterpå, sier Haugland.

Voksende sport

Agility er hinderløp for hund, og er den yngste og raskest voksende hundesporten i Norge. Den oppsto i England, og kom til Norge i 1986. Hundene skal, ved hjelp av sin fører, gjennomføre en hinderbane med forskjellige typer hindere (hoppehinder, tunneler, balansehindere og slalåm for å nevne noen) på kortest mulig tid. Samarbeid og kontakt er viktige ingredienser for å lykkes i tillegg til grundig innlæring av de ulike hinderene, heter det på agilitylandslagets hjemmesider.

Nordisk mesterskap

— Det er jo fortsatt et par stevner igjen i år, og jeg håper vi blir tatt ut i troppen til Nordisk mesterskap på Hamar i November, sier Anne Haugland.

NM-sølvet er det gjeveste Thomas har gjort.

— Han kunne ha kjempet om tittelen Agility Champion, men da må du ha utstillingsresultat, noe han ikke har.

— Åh, han ser da ut som en flott hund?

— Jo, men han hadde bare en testikkel da han ble født, og det er diskvalifiserende. Den ene han hadde, er blitt fjernet av dyrlege i tillegg, forklarer Haugland.