OSLO: — Det er en realistisk mulighet for løslatelse, sier 18-åringens norske advokat Carl Bore.

I sommer har Bore og 18-åringens lokale advokater forberedt en grundig anke for å få 18-åringen løslatt mot kausjon. Høvåg-jenta er den eneste av de tre fengslede som har forklart seg til politiet etter at de ble pågrepet i Cochabamba i mai og siktet for smuglingsforsøk av 22,5 kilo kokain.

18-åringen har hele tiden hevdet at hun er uskyldig.

Tærer på

Tilværelsen i kvinnefengselet i Cochabamba begynner å tære på.

— Min klient har det materielt sett ok, men alle tre jentene begynner nå å føle innelåsingseffekten, sier Bore.

— Når vil dere fremsette en begjæring om løslatelse?

— Lokal forsvarer opplyser at denne er rett rundt hjørnet, sier advokaten.

Etter at 18-åringen valgte å forklare seg med norsk tolk, aksjonerte politiet mot et hotellrom i Cochabamba, der de fant spor etter narkoleveransen. Siden har 18-åringen bodd for seg selv i fengselet.

— Hvordan er kontakten mellom 18-åringen og de to andre jentene nå?

— Den er grei, sier Bore.

**Les også:

Skuespiller avhørt i Bolivia**

Etterlyst par avhørt

I forrige uke fikk boliviansk politi kontakt med den lenge etterlyste norske skuespilleren og hennes norskbolivianske kjæreste.

Sistnevnte skal være i nær slekt med ”Rodrigo”, mannen i 50-årene som er pågrepet og mistenkt for å være kureren som har utstyrt de norske jentene med elleve adidas-bager inneholdende omkring to kilo kokain innsydd i hver bag.

Det etterlyste paret befant seg i Cochabamba i samme tidsrom som de tre norske jentene, og skulle ha reist fra byen med fly kun ti timer etter at Høvåg-jenta og de to andre sjekket inn på flyplassen. Paret møtte imidlertid aldri opp til flyet, men gikk under jorda i mange uker da de tre jentene ble pågrepet.

Til venner i Norge har de sagt at de dro til Brasil. Torsdag i forrige uke satt imidlertid paret i avhør hos boliviansk narkopoliti

- Kjenner henne ikke

Da fvn.no forsøkte å komme i kontakt med den norske skuespilleren kort tid etter at de tre jentene ble arrestert, visste ikke engang hennes nærmeste familie hvor hun befant seg. En av de tre fengslede jentene, Madelaine Rodriguez (22), har vedgått å ha hatt kontakt med skuespilleren under jentenes opphold i storbyen Santa Cruz.

Rodriguez og skuespilleren skal være gode venner. Derimot kjenner ikke 18-åringen fra Høvåg verken skuespilleren og hennes kjæreste, og hun visste heller ikke at de befant seg i Bolivia.

— De har aldri hatt kontakt, og min klient aner ikke hvem skuespilleren og kjæresten hennes er, sier Carl Bore.