ARENDAL: Vennene forteller til Agderposten at de er sikre på at 18-åringen bærer våpen og forflytter seg raskt fra sted til sted.

— Ikke se ham ham i øynene

  • Han elsker å leke med politiet. Det har han gjort i hele sitt liv. Han bryr seg ikke om noe eller noen og tar gjerne livet av mennesker om han blir presset nok, sier de.

De kommer også med en advarsel til folk:

  • Om du ser ham, ikke gjør noe som helst. Ikke se ham i øynene, men bare la ham gå. Det er oppfordringen fra vennene av mannen, som har vært jaget av et stort politikorps siden mandag, da han slo ned en politimann med en planke.

I følge dem har rømlingen, som de mener oppholder seg i Stavanger, stor status i miljøet, og har derfor anledning til å skjule seg over hele Skandinavia. - Blir han tatt, må han etter all sannsynlighet tilbake til Tjetsjenia, og han har derfor ingen grunn til å melde seg, sier de.

Har angrepet politiet før

Mannen skal være nordisk mester i en kampsport, og går ikke av veien for å bruke livsfarlige knep.

Ved flere av dommene mot unggutten, som er blitt behandlet i Fredrikstad tingrett, står det at 18-åringen har hatt en traumatisk bakgrunn fra sitt hjemland. Ved flere anledninger skal han ha angrepet politiet da de har prøvd å pågripe han ved forskjellige anledninger, skriver VG.

Tsjetsjeneren skal ha vært til stede under Hove-festivalen, hvor han banket opp et titalls tilfeldige menn og ranet flere ungdommer foran øynene til sjokkerte kamerater og vitner.

— Dette beskriver bare litt av hvor gal han egentlig er, sier kompisene til Agderposten.