ARENDAL: Saken blir derfor behandlet i ekspressfart, skriver Agderposten på nett.

— Han har en lang resttid og er igjen mistenkt for alvorlige lovbrudd. Vi ønsker ikke at han skal løslates, men vil ha ham rett på soning. Saken mot ham sendes Statsadvokatene i Agder i dag, mens vi ber retten forhåndsberamme saken. Vi stopper ikke saken i påvente av svar på tekniske analyser og DNA-undersøkelser av våpenet, sier politiadvokat Leif Aleksandersen.

Ifølge Agderposten ble mannen løslatt fra soning med resttid på to år og sju måneder for grove lovbrudd. Politiet er nokså sikre på at mannen kan knyttes til maskingeværet som ble stjålet fra Forsvaret.

Det beslaglagte våpenet er oversendt Kripos for nærmere analyse. Kripos vil blant annet gjennomføre testskudd med geværet for å sjekke om skuddhull kan knyttes til straffesaker hvor det er benyttet våpen.

— Vi vet av erfaring at slike svar tar tid, gjerne flere måneder. Vi venter ikke på dem. Vi kjører nå våpensaken, som etter rettspraksis fort gir seks måneders fengsel. Så får vi heller ta det som det kommer dersom våpenet kan knyttes til andre forhold, sier Aleksandersen.