Kristiansand : To campingvogner av typen Adria Alpine til en samlet verdi på 660.000 kroner ble forsøkt stjålet fra Kristiansand Caravansenter i Skibåsen torsdag kveld, rett før klokka 22. Den ene ble nær totalskadet etter et sammentreff med en lyktestolpe etter bare noen hundre meter, den andre er fortsatt på avveie. Den skal ha vært observert i Aust-Agder.

– Vi ser alvorlig på denne saken. Vi tror flere personer står bak, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet fakket raskt mannen som mistet den ene campingvogna. Mannen kom bare noen hundre meter fra butikken før han mistet vogna. Campingvogna av merket Adria Alpina, fikk skader i begge hjørnene foran, og bakdelen er presset inn.

– Vi har pågrepet en britisk statsborger, ca 50 år, og har begjært mannen varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud i to uker, sier Søfteland.

Både politiet og salgssjef Arve Bækkelund hos caravansenteret sier det er grunn til å tro at britiske steinleggere står bak det frekke tyveriet. Politiet har hatt steinleggere i Kristiansand under oppsikt en stund.

– Det er en av våre mistanker, bekrefter Geir Magne Søfteland.

– For noen dager siden reagerte vi på to-tre britiske stasborgere som var innom butikken vår. De var veldig nysgjerrig på de samme vognene som ble stjålet. De har tydelig fulgt med oss, og vi antar at de samme står bak, sier Bækkelund. Han synes først og fremst synd på familien som hadde kjøpt og skulle hente en av campingvognene.

Det er ingen form for gjerde rundt butikken i Sørlandsparken, og vognene kan kobles rett på et tilhengerfeste. Begge campingvognene var ifølge Bækkelund låst.

Politiet ønsker gjerne tips fra publikum. Både Tollvesenet og grensekontroller er varslet. Den etterlyste vognen er uregistrert.