For dette er hva som skjedde bare i løpet av noen dager i forrige uke:

  • I millionærstrøket Presteheia på Gimlekollen var det folkemøte hvor innbyggerne sa blankt nei til å få overgangsboliger — et boligtilbud for soningsdømte på vei tilbake til et normalt liv.

  • I innlandsbygda Bygland samlet folk seg til folkemøte og sa tvert nei til en ny omgang med asylmottak på Landeskogen for mennesker som søker opphold i Norge.

  • I den gamle gruve- og militærkommunen Evje og Hornnes, sa kommunens næringsselskap tvert nei til fengselet som ordføreren og Agderrådet hadde kjempet for å få så lenge, og som regjeringen vil gi. Fengslet skal i motsetning til takfengselet i Kristiansand gi fangene moderne soningsvilkår - og samtidig bygda 20 arbeidsplasser.

  • Nei, nei og atter nei var også svaret innvandrerfamilien på Søm fikk fra alle de ringte til for å be om å leie husrom. Familien mistet alt i en brann for noen uker siden, og bor nå på hotell. Så fort utleiere hørte de var utlendinger, ble det negativt svar, skrev Fædrelandsvennen.

Er Sørlandet blitt landsdelen som ikke vil, og sørlendingene en flokk som sier nei til alt de ikke liker? Hva synes du? Les papiravisen onsdag og delta i debatten.