KRISTIANSAND: Mobilnettet lå nede og det førte til at det ikke var mulig å ringe nødtelefonnumrene 110, 112 og 113. – Ved den akuttmedisinske koordineringssentralen for Agder (AMK-sentralen) kom det inn nødanrop fra mobiltelefon til nødnummeret. Det var to anrop i den tiden nettet var nede, sier klinikksjef Per Kristian Hyldmo ved Sykehuset Sørlandet Kristiansand til NTB.

Det var fra 20-tiden og fram til 3-tiden natt til mandag heller ikke mulig for mobilbrukere å ringe til politiets fellesnummer 02800. Ikke noe galt

– Heldigvis for oss skjedde dette på et gunstig tidspunkt, og så langt har vi ikke fått inn opplysninger om at noe har gått galt. De som ringte inn nødnummeret uten å komme fram, har trolig ordnet det på annet vis, sier leder for AMK-sentralen, Erik Sunde, til NTB.

Ved AMK-sentralen har de aldri tidligere opplevd at mobilnettet er blitt slått ut.

Selv om Telenor hadde problemer med å finne feilen ved mobilnettet, var det fullt mulig å ringe nødnumrene fra fasttelefon. Ved 3-tiden mandag morgen hadde Telenor rettet feilen, som var et fiberbrudd på en kabel på strekningen mellom Larvik og Porsgrunn.

Brøt sammen

– Det høres rart ut at dette skulle få konsekvenser for Agder-fylkene, men slik var det. Både hovedsystemet og reserveløsningen brøt sammen samtidig, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor.

– Når ulykken først var ute, så får en vel si at det gikk bra til slutt, sier Lessum videre.

Heller ikke ved operasjonssentralen i Agder politidistrikt har de fått inn meldinger om konsekvenser som følge av at numrene var utilgjengelig for mobilbrukere.