BAKFRA: Forfra smilte køen, men å stå i kø handler mye om rygger. Det er langt fram til krabbekassene. Tenk å nå akkurat fram og så høre: "Utsolgt". Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

KRISTIANSAND: — Jeg har stått en times tid, men det gjør ikke noe det, sier Terje Bergum.

— Du må være veldig glad i krabber?

FORNØYD: Terje Bergum liker egentlig ikke krabber, men hva gjør man ikke for fruen. Endelig er han nådd fram i køen. Han bestiller sju krabber av Terje Hauge. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Egentlig liker jeg ikke krabbe noe særlig. Jeg spiser det jo, men det er hun hjemme som er glad i dem, ler Bergum.Klokka 10.30 er køen foran bilen til rogalending Terje Hauge cirka 70 meter lang. Bergum skal ha sju krabber. Andre kjøper ti og 12. Ei som ikke vil si hva hun heter, kjøper 40. Paltorsk-selger Hauge har forståelig nok ikke tid til noe dybdeintervju. Men han rekker å fortelle at slike køer er helt normalt i fellesferien, at krabbene kommer fra Rogaland og at han har bilen full.

Ikke det at folk i køen maser på ham, køen smiler og småprater på sørlandsk vis, men han vil yte god service til kundene.

Oddvar Tønnesen kjøper et dusin eller så. Han har en veldig god grunn til å stå i kø en drøy time, sier han:

— Krabbene her pleier å være gode.

Hauge vil ikke oppgi tall på alle dem som krabber rundt inne i bilen. Han vet ikke. Men noen tusen stykker, minst, er på vei til den sikre død i gryter over hele Kristiansand.

Hvis du er invitert ut i kveld, trenger du ikke lure veldig på menyen.