LAKS: Vogntoget var lastet med laks og det tok flere timer å finne andre biler som kunne ta imot restene. Foto: Jarle R. Martinsen

LYNGDAL: — Veien ble åpnet igjen for trafikk klokken 20.32 fredag kveld, opplyser vaktoperatør Roger Evensen ved Vegtrafikksentralen.

Omlassing av lasten, og bilberging har gjort at det har tatt tid å få åpnet veien igjen. Evensen sier at Vegtrafikksentralen ikke har fått noen henvendelser om trafikkproblemer som følge av velten.

Hunsbedt bilberging har jobbet iherdig med å få fjernet vogntoget som veltet ved Møska bru på E39. Veien er fortsatt stengt etter uhellet, og det er foreløpig uklart når veien kan åpnes.

Veien må renses

– Vi har hatt litt problemer med å få tak i biler som kan ta imot denne lasten, men de er på vei nå. Vogntoget er nesten tomt for laks, forteller Gunnar Hunsbedt.

Det er imidlertid mye som gjenstår før bilen kan vippes opp igjen. Mellom 50 og 100 meter autovern skal også være ødelagt. – I tillegg må det kjøres full rens av veien før den kan åpnes. Det lukter en deilig kombinasjon av diesel, olje og fisk her nå. Hvis vi får sol og varme på toppen blir det ekstra bra, ler Hunsbedt.

Vet ikke når veien åpner

Ifølge Tone Borgesen ved Veitrafikksentralen er det ikke meldt om noen problemer som følge av at veien er stengt.

Omkjøringen går via Lyngdal sentrum på fylkesvei 464 og fylkesvei 43.

– Vi har ikke fått noen indikasjoner på når veien kan åpnes igjen, sier Borgersen.Vogntoget kjørte østover og gikk over i motsatt kjørebane.

Føreren ble sendt til legevakt for sjekk, men det er ikke snakk om alvorlig skade.

Førerkort ble beslaglagt.

– Vi har ikke avhørt føreren ennå og vet ikke hvorfor vogntoget kom over i motsatt kjørebane, forteller lensmann i Lyngdal, Anne Margrethe Ruud.