VEGÅRSHEI: Agderposten skriver i dag at tidligere banksjef i Vegårshei sparebank, Øyvind Tveide, er pågrepet og siktet for økonomiske misligheter.

— Vi har fått en anmeldelse fra Vegårshei sparebank og gått til aksjon på bakgrunn av denne, sier leder for økonomiavsnittet i Agder politidistrikt, John Repstad til Fædrelandsvennen.

Avhøres i dag

Han bekrefter at flere personer er pågrepet.Repstad ønsker ikke å gå nærmere inn på siktelsen.

— Anmeldelsen dreier seg om økonomiske misligheter. Vi har ikke avhørt de som er pågrepet, derfor ønsker jeg ikke å si noe om siktelsen. Den er ikke endelig og kan bli endret etter avhør, sier Repstad.

De økonomiske mislighetene skal ifølge anmeldelsen dreie seg om flere millioner kroner.

Tirsdag formiddag opplyser John Repstad at det pågår avhør av tre pågrepnepersoner i sakens anledning.

— Vi har også en del beslaglagt materiale å gjennomgå.Utover dagen vil det bli tatt stilling til om vi skal begjærevaretektsfengsling, opplyser Repstad til fvn.no.

Måtte gå etter milliontap

Ifølge Agderposten foretok politiet i går ransaking på minst to adresser. Samtidig ble eks-banksjefen brakt til politihuset i Kristiansand.

19. mars ble det kjent at Øyvind Tveide måtte gå fra banksjefstillingen etter 25 år i stillingen. Banken gikk i 2011 på et tap på 10,8 millioner kroner, et tap som skal kommet svært overraskende på ledelsen i banken. Ifølge Agderposten skal en tapsavsetning på 8,5 millioner kroner ha blitt utløst av en mistanke om at sikkerheten til lån kunne sås tvil om.

Det overraskende tapet førte til at banken endte på et overskudd på kun 400.000 kroner i fjor.

Gikk på dagen

Styreleder Stian Mo Færsnes ville i går kveld ikke kommentere utviklingen overfor Agderposten. I forbindelse med banksjefens avgang sendte banken ut følgende pressemelding:

«Som en konsekvens av de tapsavsetninger banken foretok i 2011, har Øyvind Tveide valgt å si opp sin stilling i Vegårshei Sparebank med øyeblikkelig virkning. Geir Bråten, som har vært assisterende banksjef siden 1998, er konstituert banksjef inntil videre».

I etterkant ble banksjefen anmeldt av sin tidligere arbeidsgiver og deretter pågrepet av politiet.