KRISTIANSAND: — De ansatte sier at det er viktigere å holde budsjettet enn at beboerne får nok mat og tid nok til å spise tilstrekkelig mat, sier Kleppe, som nå har tatt opp saken i en interpellasjon til ordfører Arvid Grundekjøn.

Det betyr at saken kommer opp i bystyret.

Ikke mett i påska

I interpellasjonen skriver Vidar Kleppe:

"Jegharnå blitt kontaktet avbeboere og pårørende som kan fortelle at ved Elvegata omsorgssenterharflere av beboerne ikke fåttspist seg metti påsken. Eksempel på dette er mangelpå melkeprodukter, brødmat samt frukt og grønt. Dette har rett og slett medført ubehagelige situasjoner for medmennesker som er beboere ved Elvegata omsorgssenter.

I følgeansatte ved omsorgsenteret er det å holde budsjettrammene viktigerefor, helse- og sosialdirektøren og ledelsen ved Elvegata omsorgssenter, enn atbeboerne fårtid og nok mat til å spise seg mett."

Livredd

Fædrelandsvennen har bedt om å få møte beboerne og de pårørende som har tatt kontakt med Vidar Kleppe.

— Jeg har spurt dem, men alle har sagt nei. De er livredde for at det kan få konsekvenser for dem og deres pårørende hvis de står fram med kritikk av omsorgssenteret, sier Kleppe.

Tatt opp før

Vidar Kleppe sier han tidligere har tatt opp problemstillingen i bystyret.

— Jeg har bedt om dokumentasjon i forhold til underernæring og feilernæring etter at dette ble tatt opp av Fylkesmannen i 2011. Da jeg tok det opp i en interpellasjon, ble det lovet bot og bedring fra helse- og sosialdirektøren, sier Kleppe.

Aldri hørt om

— Dette har jeg aldri har hørt noe om, sier Anne Sofie Hellebø som er virksomhetsleder for byens sykehjem.

— For meg høres dette veldig, veldig rart ut. Og det er første gang jeg har hørt om problemstillingen, som overrasker meg veldig. Følgelig må vi få sjekket ut saken før jeg kan gi noen nærmere kommentarer.

— Er budsjettrammen viktigere enn mat til de eldre og tid nok til å spise?

— Det er det ikke. Selvfølgelig skal de få nok mat og riktig ernæring. Det er forøvrig ikke der kostnadene våre er, sier Hellebø som er øverste ansvarlige for langtidsplassene.