KRISTIANSAND/OSLO: Kristiansandsjenta ble torsdag formiddag sendt til intensivavdelingen på Ullevål etter et ridearrangement på Lefdal ved Barkåker, der hun ble trakket på av en ponni. Ponniens hov punkterte jentas lunge, og tilstanden var lenge alvorlig. Lørdag bekrefter mor til jenta at datteren er ved godt mot og kommer til å bli helt frisk igjen.

— Hun er i trygge hender her på intensivavdelingen og har veldig bra framgang. Hun har brystmerter, men har begynte å smile og le igjen. I dag ville hun til og med spise, og ønsket seg en bagett med noe godt på, sier mora til Fædrelandsvennen, som av hensyn til datteren ønsker å forbli anonym.

Har hest selv

Datteren var på rideskole sammen med en venninne på Lefdal da ulykken inntraff. Jenta har egen islandshest i Kristiansand og har bestemt seg for at hun vil tilbake til Lefdal rideskole for å treffe venner ved en senere anledning.

— Hun sier selv at dette var uflaks og slikt som kan skje. Hest er ikke noe hun har tenkt å slutte med. Hun lever og ånder for hester, og er slettes ikke skremt, sier mora.

Mora sier også at datteren etter forholdene er i fin form, men at hun holdes på Ullevål en natt eller to til før hun overføres til Kristiansand sykehus.

— Det er aldri gøy å havne på sykehus, men jeg har en veldig positiv opplevelse av situasjonen fordi de har tatt oss så seriøst. Sånn sett vil jeg takke og rose de ansatte her, sier hun.

Brukte ikke verneutstyr

Mora forteller at familien har fått spørsmål om hvorfor datteren ikke brukte påbudt vernevest eller hjelm da rideulykken skjedde.

— Hun brukte ikke verneutstyr fordi hun ikke satt på hesteryggen, men kun skulle leie ponnien et stykke, forklarer mora.