ARENDAL: — Dette blir den endelige rehabiliteringen av Arendal. Nå kan vi glemme pommes frittes på rutebilstasjonen. Nå er byen blytunge på kultur, meninger og politikk. Dette plasserer Arendal på kartet, ser PR-ekspert Kjell Terje Ringdal ved Handelshøyskolen i Oslo.

Savnet

Han sparer ikke på superlativene når Fædrelandsvennen spør han hva Arendalsuka betyr for byen. Ringdal mener Norge har savnet et slikt arrangement.

— En av de beste oppfinnelsene Sverige har funnet opp er Almedalsveckan. Dette tror jeg blir kjempebra, sier en engasjert Ringdal.

Pr-eksperter Fædrelandsvennen har snakket med, mener Arendal må gjøre arrangementet så synlig og interessant som mulig når de først drar igang. Ringdal håper at dette ikke blir en campingplass med politikere. Han ønsker sprut og fart.

— Sentrale politikere må komme med nye ideer og tanker slik at det blir interesse i media, sier han.

Ringdal får støtte av Jarle Aabø:

Mer enn Oslo

— Rikspressen har tendens til å ikke tenke større enn Oslo, så jeg håper virkelig at de tar turen til Arendal. Dersom det blir gode diskusjoner og interessant stoff for pressen, vil Arendal bli nevnt mange ganger i media. Da bør Kristiansand være høflig misunnelig, sier Aabø.

Svein Hjorthaug i Fundament PR sier at Arendal trenger et slikt arrangement fordi byen har et markeringsbehov som den store sommerbyen på den østlige delen av Sørlandet.

— Arendal knyttes fort opp mot andre ting enn meningsutveksling og debatt, men dette kan være en stor mulighet til å snu på dette til noe svært positivt, sier Hjorthaug.