RISØR: Politi og redningsmannskaper har hatt to redningsoppdrag langs kysten av Aust-Agder natt til lørdag.

Utenfor Lillesand ble tre menn reddet opp av sjøen etter at skjærgårdsjeepen deres gikk ned ved Fjelldalsøy litt før klokka 3, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt til NTB.

Ringte selv

Et par timer senere ble det iverksatt en ny redningsoperasjon da det kom melding om en båt som holdt på å gå ned ved Saltbuholmen utenfor Risør.

Båten ble lokalisert, og mannen om bord ble reddet, i likhet med båten som ble trukket på grunn før den sank.

— Havaristen ringte brannvesenet, og forklarte at båten hans tok inn vann og var i ferd med å gå ned. Han trengte hjelp, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS), til Fædrelandsvennen.

Alvorlig

Meldingen fra båtføreren ble øyeblikkelig tatt alvorlig da den kom inn klokken 05.10 i natt.

— Vi sendte ut det jeg fant av båter. Redningsskøyta Inge Steensland, brannbåt fra Tvedestrand og luftambulansen fra Arendal ble sendt ut. Til slutt var det luftambulansen som fant båten og fikk guiden brannbåten fram. De fikk tatt hånd om personen og tok båten på slep mot Risør, sier Åmlid.

Den aktuelle båten er en Master 680. Ifølge HRS skal mannen i båten ha vært i fin form, men våt da han ble hentet. Ifølge politiets operasjonsleder i Agder politidistrikt, Nils Kristian Voreland, mistenkes den 40 år gamle mannen for promillekjøring. Han ble derfor tatt med inn for å ta blodprøver.