FORLATER ÅSTEDET: Her forsvinner elgen inn i skogen igjen etter å ha jaget Stine Hæstad opp i en trestolpe. Foto: Privat

RANDESUND: Det var søndag ettermiddag at Stine Hæstad fra Odderhei var ute på sin vanlige løpetur i lysløypen ved Sukkevann og fikk et ublidt møte med skogens konge.

— Det var en annen turgåer som stanset meg og pekte på elgen, som stod på stien rett framfor oss. Jeg pleier å løpe med musikk i ørene, så hadde hun ikke stanset meg hadde jeg muligens løpt rett på den, sier Hæstad til Fædrelandsvennen.

Den andre turgåeren var skeptisk og trakk seg rolig tilbake. Hæstad på sin side ønsket å fortsette joggeturen.

Klamret seg fast

— Jeg hadde jo på treningstøyet og ville ikke at det skulle bli en bortkastet tur, så jeg bevegde meg sakte mot elgen i håp om at den skulle springe sin vei slik at jeg kunne fortsette, sier hun.

Dette trekket fikk slett ikke den effekten som Hæstad hadde tenkt.

— Den begynte å løpe rett mot meg i stedet. Jeg forstår ikke hvordan jeg klarte å holde hodet kaldt og komme meg unna, men jeg kom meg hvertfall opp på en gedigen stein og videre opp i en trestolpe. Jeg klamret meg fast mens den stod og stanget i stolpa, sier hun.

Fullførte

Hæstad sier hun var svært skjelven under hendelsen, men at hun likevel fikk summet seg til å knipse et bilde av den illsinte elgen. Etter fem til ti minutter med stanging gikk den endelig inn i skogen igjen.

— Jeg klatret ned igjen og løp en runde til, jeg måtte jo fullføre joggeturen. Heldigvis kan vi le av det hele nå, sier hun.