KRISTIANSAND: 31-åringen stjal tirsdag en BMW fra industriområdet på Lund, for så å kjøre inn i en mur i Marviksveien, hvor bilen mistet et hjul. Det stoppet ikke ferden, som fortsatte to nye kilometer før turen fikk en endelig stopp, da bilen kolliderte med en annen bil ved Pizzabakeren i Torridalsveien.

Ikke avhørt

31-åringen ble pågrepet av politiet på stedet, men hadde torsdag morgen fortsatt ikke blitt avhørt.

— Han var ikke i en tilstand der han kunne la seg avhøre i går, så vi skal avhøre han i dag, sier Frode Smith, politiførstebetjent ved allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Mistanke om rus

Smith forteller at kristiansanderen er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Det stemmer godt overens med hva vitner til kjøringen fortalte til Fædrelandsvennen på stedet.

Etter å ha kollidert med et gjerde i MArviksveien, mistet bilen det ene hjulet. Det stoppet derimot ikke tyveriferden, som fortsatte ytterligere 2 kilometer. Foto: Torstein Øen

— Mannen var beruset og gjorde ikke noe særlig motstand. Han blødde i pannen og klagde på smerter i hodet, sa Trygve Konglevoll. Han fikk lagt mannen i bakken til politiet kon, da mannen forsøkte å låse seg inn i en bygning etter den siste kollisjonen.

Kjenning

Politiet har foreløpig ikke gjort andre avhør utover de som ble gjort på stedet.

— Vi får se hva som kommer fram i avhøret først, før vi eventuelt avhører andre, sier Smith.

Han bekrefter at 31-åringen flere ganger tidligere har vært i politiets søkelys.

— Han har et langt register og har vært involvert en god del tidligere. Det gjelder både vinningskriminalitet og rus, sier politiførstebetjenten.