Hva mener du om forslaget? Skriv din mening nederst.

KRISTIANSAND: — Ingen skal ha lov til å jobbe i barnevernet uten at de har ett eller to barn selv, sier Hansen til fvn.no.

Hun ble enstemmig valgt til ny fylkesleder for Demokratene i Agder på årsmøtet fredag kveld, og sier hun brenner sterkest for barnevern og eldreomsorg. Hun mener førstnevnte kan bedres ved at det kreves at alle ansatte selv har barn.

- Kan ikke lese seg til å gjøre en god jobb

— De må ha føling med hvordan det er å være enslig mor eller far, forklarer hun.

- Men hva om de har god utdanning?

— Man kan ikke lese seg til å gjøre en god jobb. Jeg kan for eksempel ikke bli en god negledesigner ved å lese meg til det. Jeg må gjøre det i praksis, sammenligner Hansen, som er utdannet negledesigner, men er uføretrygdet på grunn av leddgikt.

Hun vil nå diskutere hvordan Demokratene bør gå frem for å få igjennom forslaget om krav til egne barn for ansatte i barnevernet.

— Jeg har ikke hilst på noen av dem som jobber i barnevernet, jeg har bare hørt fra folk som er innom kontoret. Men når det gjelder en så viktig sak som barn, skal det kreves god kompetanse fra dem som jobber med en sak. Jeg vil heller ha færre folk, men med høyere kompetanse, sier hun.

Skryter av Messel

64-åringen begynte i politikken for fire år siden. Det siste året har hun sittet i fylkesstyret.

— Jeg har noe å ta tak i. Men å overta etter Olaf Messel, er tungt. Han var en enestående mann. Det var han som fikk meg inn i fylkesstyret. Jeg føler meg beæret, men ingen kan hoppe etter Wirkola. Jeg gleder meg til å ta fatt, det blir veldig interessant, sier Hansen.

Messel døde 29. november i fjor. Hansen takker Vidar Kleppe for at hun begynte å jobbe med politikk.

— Grunnen til at jeg ble med, var ærligheten til Vidar Kleppe. Jeg synes ikke det er riktig å love og love, uten å holde noe. Etter at jeg hadde gått på Demokratenes kontor noen ganger i uka, tenkte jeg at "dette er noe for deg".