MANDAL: Straffesaken mot 25-åringen som drepte Heidi ThislandJensen i Mandal i mars i år, tok en overraskende vending torsdag formiddag.Juryens ordfører måtte fratre etter en privat befaring på drapsstedet.

Ifølge nettutgaven til Lindesnes Avis ble det før rettsbelæringenav juryen opplyst at den som ble valgt til ordfører i juryen hadde gjennomført en privat befaring av drapsstedet på Hollekleiv i Mandal. Etter det Fædrelandsvennen forstår var det ordføreren i juryenselv som nevnte for en av lagdommerne at han hadde passert drapsstedet oggjennomført sin befaring. Dette førte til at saken ble tatt opp i åpen rett.

Bistandsadvokat Svein Kjetil Stallemo var klar på athabiliteten til juryens ordfører da kom i et annet lys, fordi han gjennomåstedsbefaringen fikk tilgang til bevis som ikke var lagt fram for helelagmannsretten og dermed også de andre jurymedlemmene. Lagmannsretten stod daoverfor flere valg.

Ett av valgene var å gjennomføre en befaring der alledeltok, la ordføreren fortsette eller frita ham for oppgaven. Lagmannsrettenvalgte det siste. Dermed var det bare ni medlemmer av juryen som skal tastandpunkt til om den tiltalte er skyldig i fortsettlig drap eller ikke.

Lagmannsretten hadde for å være på den sikre sidenstartet forhandlingene med 12 jurymedlemmer, slik at to til slutt skulle tas utav juryen før den endelige avgjørelse skulle fattes. De to overskytende varsendt hjem da det ble oppdaget at ordføreren hadde vært på privatåstedsbefaring.