ARENDAL: Mannen stakk denne kvinnen gjennom bukveggen og perforerte urinblæren. Pulsårer og samleårer i blant annet tykktarmsopphenget ble overskåret. Skadene var livstruende. Kvinnen skal gjennomgå en ny operasjon denne måneden, der tarmen skal legges tilbake til sitt naturlige løp, ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett.

En mann ble stukket med kniv i brystregionen og leggen. Kuttet i brystveggen var fem centimeter langt og ble sydd med ti sting. Også kuttet i leggen var fem centimeter, og her brukte kirurgen ni sting.

En kvinne som var på festen ble rispet og stukket to steder, og ble sydd med tre sting. Den fjerde personen fikk et kutt ved året og et dypt kutt i venstre overarm, stikkskade i nakken, og en stikkskade i fremre bukvegg nedenfor navlen.I tillegg til fengselsstraff ble mannen dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen som fikk de mest omfattende skader. To andre fikk henholdsvis 70.000 og 20.000 kroner i oppreisningserstatning.

Trodde hun skulle bli drept

Kvinnen som ble hardest skadet ved knivstikkingen forklarte i retten at stemningen var god denne natten de fem personene var samlet, og at hendelsen kom svært overraskende. "Hun forklarte at hun hadde drukket og var på godt lag. Hun husker hun sto på gulvet, da tiltalte kom bort og tok henne i armen og “ kjørte kniven” i hofte høyde inn i henne. Stikket kom brått og fort. Tiltalte sto rett overfor henne da han stakk. Hun husker hun ramlet sammen på gulvet og at hun slo ut en tann i fallet. Hun husker lite etter dette. Hun følte tiltalte var rundt henne hele tiden. Hun sa hun måtte kaste opp, og hun kom seg inn på badet. Hun husket ikke hvordan hun kom seg inn på badet , men mener tiltalte må ha hjulpet henne inn. Hun kastet opp, og da hun var ferdig bare skled hun ned på gulvet. Tiltalte tok kniven og spjæret trusen hennes som stakk opp fra buksekanten, men hun var helt likegyldig. Hun var sikker på at hun skulle bli drept. Hun mente at tiltalte ba henne ta livet av ham, men hun er ikke sikker. Fornærmede forklarte at det var ingen foranledning til at tiltalte gikk til angrep på henne og at det hele skjedde svært raskt".

På grensen mot drapsforsett

I forbindelse med straffeutmålingen har retten i skjerpende retning lagt vekt på at "tiltaltes angrep på de fornærmede skjedde plutselig og uten noen forvarsel. Den mest skadede kvinnen var ute av stand til å forsvare seg. Tiltalte angrep også en festdeltaker som prøvde å stanse tiltalte. Slik retten ser det er det bare hell at han ikke ble påført langt mer alvorlige skader. Knivstikkingen ble utført mot deler av kroppen hvor risikoen for fatalt utfall er stort, noe enhver er klar over. Tiltaltes handlemåte vitner om et fast og bestemt skadeforsett på grensen mot drapsforsett", skriver tingretten.

Tidligere straffedømt

Den domfelte mannen er tidligere straffedømt, senest i januar i fjor da han ble dømt til samfunnsstraff. Han er to ganger tidligere dømt for voldsbruk.

47-åringen har tilstått det han var tiltalt for, men han har husket lite av hendelsen.

Dommen i Aust-Agder tingrett er i samsvar med påstanden fra aktor, statsadvokat Dennis Danielsen. Retten bestod av sorenskriver Anne Gro Aanensen Kleven, samt meddommerne Erling Refsland og Lea Maria Andvik. Forsvarer for tiltalte er advokat Ove Andersen.