MANDAL: I slutten av juni fylles Hald Pensjonat med spilling fra tidlig på morgenen til sent på kveld. Det er Korpsnett Norge som inviterer til sommerskole for alle mellom 9 og 20 år som spiller et korpsinstrument.

– Sommerkurs er gøy og lærerikt, og man får garantert mange nye venner, sier Unni Færøvik, daglig leder i Korpsnett Norge.

Det er flere år siden sist det var korpssommerkurs i Agder-fylkene. Kurset i Mandal er kommet til etter initiativ fra korps i regionen, og Korpsnett Norge har hatt nær dialog både med styrene i flere korps og med ungdomsrepresentanter for å få til et best mulig kurs.

Erfaringer

– I tillegg tar vi med oss gode erfaringer og dyktige instruktører fra Bjerkely-kurset som i år holdes for fjerde gang på Flisa i Hedmark, sier Færøvik i en pressemelding.

Blomdalen Jentekorps i Mandal. Foto: Jarle R. Martinsen

– Vi har sterkt fokus på høy musikalsk og pedagogisk kvalitet. I tillegg skal det selvfølgelig være sosialt og gøy, sier Robert Solberg Nilsen, musikalsk ansvarlig for kurset.

Forebygger frafall

Han sier at forskning viser at denne typen samlinger er et godt virkemiddel for å forebygge uheldig frafall blant de eldste i skolekorpsene. De eldste i skolekorpsene er viktige ressurspersoner i sine korps.

– De er forbilder for de yngre musikantene og de bidrar til å holde et høyt musikalsk nivå i korpset som igjen er viktig for at det skal være gøy å spille. Særlig for mindre korps kan det være krevende å gi de eldste musikalske utfordringer og et ungdomsmiljø å spille i, sier Nilsen.