KRISTIANSAND: – Du kan tro det ble liv og røre da vi slapp dem ut til de andre i henholdsvis fuglehuset og papegøyehuset. De oppstod et nesten øredøvende fuglekvitter, sier biolog Helene Axelsen henrykt.

Dyreparken fikk for en drøy måned siden en forespørsel fra Direktoratet for naturforvaltning om å overta et større beslag av fugler som var gjort hos en privatperson i Norge. Det dreier seg om totalt 32 individer og 15 forskjellige arter.

Blant fuglene som nå har fått et nytt hjem i er dvergvaktel, kardinal, diamantdue, fasan og flere papegøyer.

Fuglene har i karanteneperioden vært fullstendig isolert for å være sikre på at de ikke skulle bringe sykdom inn i Dyreparken. Alle fuglene viste seg imidlertid å være friske og raske.

– Nå gjenstår det bare å se hvordan de går sammen med de andre fuglene. Her hos oss har de mye plass å boltre seg på, så det skal nok gå fint, tror Helene Axelsen.

Dyreparken får fra tid til annen forespørsler om den kan ta imot dyr som er beslaglagt. Det kan blant annet dreie seg om dyr som er ulovlig importert eller forbudt å ha i privat eie og fangenskap i Norge. Som oftest dreier det seg imidlertid om langt mindre beslag, og da spesielt om reptiler.