LONDON: — Det blir tøffere å vinne, det merker vi egentlig for hvert år, men Norge kommer til å være i verdenstoppen de neste ti årene også, det er ingenting som tyder på noe annet, sier Kristine Lunde-Borgersen.

Selv er hun en av veteranene på det norske laget. Hun har vunnet alt som kan vinnes, og OL-gullet i London var hennes andre på to forsøk. Når kontrakten med Vipers Kristiansand går ut våren 2014, er det slutt for playmakeren som debuterte for Norge tilbake i mars 2001. ## Fristes ikke av gulljubel

Da var hun fersk og uerfaren. Nå er hun en av bærebjelkene i laget, og en av de viktigste spillerne med all sin rutine og erfaring. Og med hennes merittliste er det av våre mestvinnende spillere som etter hvert gir seg.

— Det frister ikke å fortsette, nei, det er stopp etter disse to årene. Men det er klart det frister å være med i miljøet rundt dette laget, spesielt i slike stunder, men ikke som spiller, sier hun og smiler.

Hun har vunnet OL-gull etter å ha bidratt med sin kløkt og ro i semifinalen. I finalen ble det mindre spilletid på Hånes-jenta, som har klart å kombinere rollen som småbarnsmamma og toppidrettsutøver.

— Hvordan ser du for deg Norges vei videre etter dette OL og i årene som kommer?

— Dette er et veldig bra lag med spillere som har vunnet veldig mye. Det er stå-på-vilje og en veldig god treningskultur her, potensialet er stort, og folk er fortsatt sultne. Mange av spillerne spiller på veldig gode lag, også, så selv om man ikke kan være sikker på noe, så tror jeg Norge vil være i toppen i årene som kommer, sier Lunde-Borgersen.

Men hun er kjapt ute med å påpeke:

— Det er ikke sikkert det blir så mye gull som det har vært, men Norge kommer til å være blant de beste, sier hun.

Norge har vært i ti mesterskapsfinaler siden år 2000. Det har gitt EM, VM og OL-gull i bøttevis.

Hylles av Herrem

Kikki ble selv tatt inn på landslaget av Marit Breivik, som ledet Norge til 13 medaljer i løpet av sine 15 år som landslagstrener. Lunde-Borgersen har selv vært med på å inkludere flere av de som er unge og som skal føre arven videre.

Camilla Herrem er en av dem.

— Jeg skjønner at Kristine vil prioritere annerledes, spesielt ettersom hun har familie. Men jeg skulle selvsagt ønske at hun ville holde på noen år til. Hun er en fantastisk spiller for Norge, skryter Herrem.

Lunde-Borgersens tvillingsøster, Katrine Lunde Haraldsen, har i motsetning til søsteren ingen planer om å gi seg på landslaget eller som klubbspiller.

— Katrine kan spille til hun er 50, sier Kikki.

— Da må du massere meg hver dag, kontrer Lunde Haraldsen.