Fornøyd: Sem de Keijzer blir her gratulert av pappa Leif Jørgen Andersen for andreplassen i barnerittet. Bak står Samuel Teodor Askeland som ble nummer tre. Foto: Espen Sand
Jenter i løypa: Trude Ruud Larsen (9) og Frida Ruud Larsen (7) mente det gikk fort i svingene under sykkelløpet. Pappa Hans Ivar Larsen til venstre. Foto: Espen Sand
Heiagjeng: Georg Aase (nummer 18) var så heldig å ha sin helt egen fanskare. "Go Georg" stod det på plakaten til Erik Aase (f.v), Eivind Messmer og Kristina Messmer. Foto: Espen Sand
Skalldyrrittet under Skalldyrfestivalen 2012 Foto: Espen Sand
Skalldyrrittet under Skalldyrfestivalen 2012 Foto: Espen Sand
Speaker: Jan Helge Reckmann, i Mandal Sykkelklubb, hadde tatt på seg oppgaven med å være speaker under Skalldyrrittet. Han oppdaterte publikum på hvem som var i føringen i hovedrittet. Foto: Espen Sand
Skalldyrrittet under Skalldyrfestivalen 2012 Foto: Espen Sand
Skalldyrrittet under Skalldyrfestivalen 2012 Foto: Espen Sand
Skalldyrrittet under Skalldyrfestivalen 2012 Foto: Espen Sand

MANDAL: — Jeg trodde det var en runde igjen, så jeg syklet en ekstra runde for å være sikker, smiler Georg Aase, vinneren av den yngste klassen under årets sykkelløp.

De yngste deltakerne opp til ti år skulle nemlig kun sykle en runde på tre kilometer. Selv om unge Aase syklet dobbelt så langt la det ingen demper på gleden over å vinne. 10-åringen var den eneste av de 59 deltakerne i barnerittet som hadde en egen heiagjeng på sidelinjen.

Smakte godt

— Det var utrolig gøy å vinne. Jeg sykler en del til vanlig, så dette smakte, forteller han.

Aase kom i mål like foran Sem de Keijzer og Samuel Teodor Askeland på andre- og tredjeplass. De Keijzer var svært fornøyd med andreplassen.

— Jeg måtte slippe han som vant litt før mål. Det var veldig gøy å være med på dette sykkelløpet, sier Sem de Keijzer, som fikk mange gode ord av pappa Leif Jørgen Andersen etter målgang.

Kjempesuksess

Årets skalldyrritt ser ut til å bli en enorm suksess. I fjor ble løpet arrangert for første gang. Da var det med totalt 160 deltakere i alle klassene. I år mønstrer løpet nesten 350 deltakere. Hele 234 syklister var i løypa under hovedrittet som gikk opp Marnardalen til Laudal, over til Konsmo og ned til Audnedalen, før målgang i Mandal. 40 mosjonister hadde i tillegg meldt seg på Tour de Hogganvik.

— Det er helt enormt. Vi har en kjempeoppslutning i år. Jeg tror det skyldes at de som var med i fjor syntes det var fryktelig morsomt, og at de ser at løpet er velorganisert, forteller Jan Helge Reckmann i Mandal Sykkelklubb, som står bak arrangementet.

Reckmann var selv altmuligmann under dagens ritt. I tillegg til å være tryllekunstner for barna i området, kommenterte han hovedløpet via ferske sykkelrapporter fra dalstrøkene.