KRISTIANSAND: — Nå har jeg ferie, så nå skal jeg kose meg og slappe av før jeg gir nominasjonskomiteen i Vest-Agder KrF beskjed om jeg stiller til valg på lista eller ikke, sier Dagrun Eriksen. Hun har hele tiden sagt at hun kommer til å gi beskjed til leder Ivar Lindal i god tid før fristene som er satt. Lindal har tidligere sagt til Fædrelandsvennen at de tar kontakt med Eriksen i august/september for å spørre om gjenvalg.

— Jeg følger den prosess nominasjonskomiteen og Vest-Agder KrF har valgt, sier Eriksen.

— Derfor må jeg si at jeg er litt forundret over uttalelsene til nestleder i fylkespartiet i Fædrelandsvennen.

Eriksen sikter her til Grete Kvelland Skaara, som tidlig i juli uttalte at hun synes Dagrun Eriksen snarest bør avklare om hun stiller til renominasjon eller ikke.

Vil gi klar melding

— Jeg akter å vente til ferien er over, og jeg lover at alle skal få en klar melding i forhold til min fremtid, sier Eriksen.

— Jeg vil uansett i en eller annen form drive på med politikk etter stortingsvalget i 2013 også.

Om det blir som stortingsrepresentant, statsråd eller på et annet plan, kommer an på om hun velger gjenvalg eller ikke.

— Hvis jeg blir med videre, vil jeg være den i KrF-gruppa med lengst ansiennitet. Da vil jeg fortsatt være med i teamet som sitter sentralt i partiet.

— Er du aktuell som statsråd, hvis KrF går inn i en regjering etter valget i 2013?

— Det blir helt opp til partileder og kommende statsminister. Jeg har ingen drøm om å være statsråd for å være statsråd. Jeg lengter etter å se resultater av vår politikk, det er derfor jeg er i politikken, sier Eriksen, som ikke utelukker at en rolle som parlamentarisk leder i partiet også kan være interessant, hvis partiet sitter i regjering.

Synes for lite

Dagrun Eriksen møter med jevne mellomrom kritikk for at hun synes for lite i hjemfylket.

— Denne kritikken kommer svært lite direkte til meg selv, jeg leser stort sett om den i Fædrelandsvennen. Jeg har en åpen dør og tid til Agder. Men det er helt umulig for ett menneske å nå lokallagsårsmøter i 15 lokallag årlig. Tidligere var vi to, Jon Lilletun og meg, og da delte vi arbeidsoppgavene mellom oss. Nå er det kun jeg som er valgt inn på Stortinget fra fylket. Men årlig setter jeg av tid til reiser i fylkene, og Agder får velge først, før jeg takker ja til invitasjoner fra resten av landet.

Balansegang

Eriksen innrømmer at det er en vanskelig balansegang å bruke tid på å sitte i ledelsen i partiet, stortingsarbeid og tid nok lokalt.

— I mitt parti får jeg til tider kritikk for at jeg prioriterer min egen landsdel, sier Eriksen.

— Jeg opplever at jeg gjør min jobb som ambassadør for Sørlandet, og er opptatt av utviklingen ved UiA, viktigheten av ingeniørutdanning og så videre. Mange peker jo på at politikerne fra Sørlandet ikke har viktige posisjoner. Jeg sitter sentralt i partiet og har derfor større gjennomslag for sakene på grunn av rollen i partiet. Jeg har en posisjon, mens mange peker på at politikere på Sørlandet ikke kommer i viktige posisjoner.

— Det er viktig at Sørlandet har folk i viktige posisjoner. Nå sitter landsdelen uten innflytelse rundt Kongens bord i Stoltenbergs regjering. Jeg kan love at det kommer folk fra Sørlandet med i en regjering der KrF er med. Jeg kan ikke tro at en ny regjering våger å overse denne regionen en gang til. Skjer det, lover jeg å si ifra, sier Eriksen.