Flammene kunne sees på lang avstand. Foto: Monika B. Birkeland
Huset som brant ligger i et boligområde på baksiden av Brennåsen senter. Foto: Monika B. Birkeland
Da politiet kom til stedet, veltet flammene ut vinduene i andre etasje. Foto: Monika B. Birkeland
husbrann brennåsen007.jpg Foto: Monika B. Birkeland
Brannvesenet i aksjon på stedet. Foto: Monika B. Birkeland
husbrann brennåsen005.jpg Foto: Monika B. Birkeland
husbrann brennåsen008.jpg Foto: Monika B. Birkeland
En brannmann bruker motorsag for å kutte seg inn i huset. Foto: Monika B. Birkeland
Brannvesenet driver her etterslukking. Foto: Monika B. Birkeland
Huset ble helt utbrent. Foto: Monika B. Birkeland

Se bildegalleri og video øverst i artikkelen.

SONGDALEN: Politiet fikk melding om brannen klokken 10.13. — Det brenner i et bolighus i Brennåsmoen. Det bor åtte personer i huset. Tre av disse var hjemme da brannen startet, forteller operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, til fvn.no.

Alt tilgjengelig mannskap fra brannvesenet i Søgne, samt et lag fra Kristiansand, ble umiddelbart sendt til stedet. Også politi og ambulanse rykket ut.

Hørte et smell

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Trine Bakken, var de tre personene utenfor bolighuset da brannen startet.— De har forklart at de hørte et smell. Da vi kom fram, var huset overtent. Flammene stod ut fra andre etasje, og det brant nedover, forteller Bakken.

Ifølge innsatslederen skal også andre vitner ha opplyst at de hørte et smell fra andre etasje.

NABOER: Mange naboer fulgte med på slukningsarbeidet. Fra venstre Arnt Moland, Hans Windsland og Tore Jonny Rostøl. Foto: Monika B. Birkeland

Hørte knitring— Jeg hørte at det knitret. Så gikk strømmen, og jeg gikk ned for å se om sikringen var røket. Da så jeg at det var full fyr, sier Hans Windsland, som er en av de nærmeste naboene til huset.

Han fulgte med på slukningsarbeidet fra terrassen sin, få meter fra brannstedet.

— Det er jo litt nærme, sier han.

Hans nærmeste nabo hørte et smell fra huset etter at brannen hadde startet.

Overtent

Brannvesenet fra Søgne ankom stedet om lag klokken 10.25. Bolighuset var overtent da brannmannskapet kom fram.

Røyken kunne ses på lang avstand.

— Vi fikk melding om bekreftet bygningsbrann i Brennåsmoen. Vi kjørte full alarm fra Søgne og da vi kom fram viste det seg at huset var overtent. Vi fikk tidlig bekreftet at det ikke var folk inne og vi måtte konsentere oss om å begrense skadene, opplyser sier vakthavende overbefal Johnny Flæte i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR), til fvn.no.

Det skal ha tatt fyr i etasjeskillene, noe som gjorde slukningsarbeidet vanskelig. I 11-tiden fikk brannmannskapet kontroll over flammene.

— Vi klarer å stoppe det, men det er gjennombrent i etasjeskillene. Vi tar ikke sjanse på å sende folk når det er såpass gjennombrent, sier Flæte.

Leietakere

Årsaken til den eksplosjonsartede brannen er foreløpig uklar. Ifølge innsatsleder Trine Bakken skal kriminalteknikere fra politiet undersøke boligen.

Ifølge politiet var det to jenter og en voksen mann som befant seg utenfor bolighuset da brannen startet. Samtlige av de åtte som bor i huset, skal være leietakere.

Politiet opplyste i 11.30-tiden at de foreløpig ikke hadde kommet i kontakt med huseieren.