Photo-19.jpg Foto: Kristin Ellefsen
Photo-46.jpg Foto: Kristin Ellefsen
Bilene havnet i en grøft. Foto: Leserbilde
groft.jpg Foto: Jan Oddvar Eide
Photo-45.jpg Foto: Kristin Ellefsen
Photo-44.jpg Foto: Kristin Ellefsen
Photo-41.jpg Foto: Kristin Ellefsen
Photo-40.jpg Foto: Kristin Ellefsen
ulykke_rally_001.jpg Foto: Kristin Ellefsen
_K1P8986.jpg Foto: Kristin Ellefsen
_K1P9021.jpg Foto: Kristin Ellefsen
_K1P9081.jpg Foto: Kristin Ellefsen
_K1P9104.jpg Foto: Kristin Ellefsen
_K1P9069.jpg Foto: Kristin Ellefsen
_K1P9076.jpg Foto: Kristin Ellefsen
_K1P9117.jpg Foto: Kristin Ellefsen
Photo-31.jpg Foto: Kristin Ellefsen

SØGNE: IfølgeSørlandet sykehus Kristiansand klokken 23.30 er de to under behandling. Tilstanden er stabil for begge. De to er sjåfør Joar André Obrestad og kartleser Olve Klevmo Møller.

Politibetjent Joakim Jaabæk ved Søgne og Songdalen lensmannskontor bekrefter til Fædrelandsvennen at kartleseren i den første bilen ble fløyet til Sørlandet sykehus Kristiansand.

Ifølge politiets operasjonsleder klokken 23.00 er situasjonen alvorlig men tilstanden stabil for personen som ble fløyet inn.

Flere video eller bilder i bildeserien øverst i saken!

— Sto på bremsen

- Jeg så såvidt at publikum veivet med armene, før jeg så den andre bilen nede i grøfta. Jeg heiv meg på bremsen, men da låste hjulene seg slik at jeg skled rett ut selv. Det var ikke mulig å holde bakkegrepet, forteller Arild Tveit som var sjåfør i den andre ulykkesbilen. Han og kartleser Oddbjørn Støl slapp fra det hele med en sjekk hos legevakten i Mandal.

Brann i motoren

Den første bilen med Joar André Obrestad bak rattet og Olve Klevmo Møller som kartleser, kjørte ut i den dype bekken rett før dem.

— De kom litt fort gjennom svingen og kjørte rett i bekken, der de fortsatte bortover til de traff en stein, forteller et vitne til Fædrelandsvennen. Turen nede i bekken gikk cirka ti meter før de traff steinen.

Vitnet Fædrelandsvennen møtte bisto med slukking da det tok fyr i motoren.

— De to i bilen begynte å slukke. Deretter hjalp vi litt til. Det var ingen stor brann, forteller vitnet.

(Les mer under bildet)

groft.jpg

SkadeneKartleseren Olve Klevmo Møller ble fraktet til sykehuset i Kristiansand med legehelikopter. Han skal ha hatt smerter i bena. Sjåføren Joar André Obrestad ble kjørt til sykehuset med ambulanse. Han skal ha fått en smell i nakken.

I ulykkesbil nummer to ble Arild Tveit og Oddbjørn Støl kjørt til legevakta i Mandal for sjekk. Senere på kvelden var Tveit tilbake på ulykkesstedet for å få bilen opp av bekken.

— Jeg hadde veldig høyt blodtrykk etter utforkjøringen. Men det har roet seg nå, sier Tveit, som også halter litt etter en smell i den ene foten, forteller han.

Kjente smellen

— Den var dyp, bekken?

— Jo, jeg kjente jo den, for å si det sånn. Jeg er bare glad jeg ikke traff de foran. Han (kartleser Klevmo Møller) satt fortsatt inni bilen, forteller Tveite.

Etter utforkjøringen tok det fyr i gresset ved eksosrøret til bilen hans. Denne ble raskt slukket.

Arild Tveit satser imidlertid alt på å få bilen klar til lørdagens løp.

— Nå har vi hentet opp bilen, og den sviver. Så får vi håpe at vi får den klar til start, sier Tveit, som samtidig etterlyser videokameraet som var skrudd fast i bilen.

— Det var borte da vi hentet opp bilen. Jeg skulle gjerne hatt det tilbake innen lørdagens løp, sier han.

Truffet av bil

Presseansvarlig Hallgeir Raknerud forteller at Rally Sørland ikke avbrytes etter ulykken på andre etappe.

— Vi avbrøt denne etappen etter utforkjøringen og kollisjonen, sier Raknerud. Deretter ble deltakerbilene ledet til tredje etappe som startet rundt kl 21.30. Ved 20.30-tiden bekreftet operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt at alle nødetatene hadde rykket ut til ulykkesstedet.

(Les mer under bildet)

Bilene havnet i en grøft. Foto: Leserbilde

StorutrykningLuftambulansen fra Arendal og fire bilambulanser rykket stedet. Brannvesenet rykket ut fra Tangvall og to politipatruljer er også på stedet. I tillegg bistod rallyets personell.

Politiet ble varslet om ulykken kl. 20.05. Etappe SS2 hadde følgende rute: Vestre Eid – Salthaug – Østre Eid – Tånevik – Tråne – Røsstad.

Fredagens ulykke er ikke første uhell under årets rally. Torsdag kjørte rallyfører Mads Østberg i grøfta under testkjøring ved Gåseflå i Vennesla kommune.