— Vi har ikke penger til det nå, sier styreleder i Vipers Kristiansand, Per Geir Løvstad.

Vipers søkte Kristiansand kommune om å få ettergitt lånet på en million kroner både i 2012 og 2013, men fikk avslag begge ganger. Løvstad uttalte til Fædrelandsvennen 21. november at kommunen driver med "uforståelig forskjellsbehandling", og at det var "rett og slett kvinnefiendtlig av politikerne".

— Start har fått titalls millioner av kommunen, men når vi spør om én million, så får vi avslag, sa Løvstad.

— Vi føler at Start står i en særstilling. Det er sånn vi oppfatter det, sier Løvstad nå.

Les også:

Mener seg motarbeidet

Samme oppfatning har også daglig leder Terje Marcussen, som sendte en e-post til rådmann Tor Sommerseth 18. november, og ba om en redegjørelse.

Der lurte Marcussen på om kommunen ikke ville ha kvinneidrett på et høyt nivå i Kristiansand. Han skrev også at Vipers har ambisjoner om å bli nummer to i Norge neste sesong, men at klubben definitivt ikke vil klare det, "dersom kommunen vi spiller i også blir en motspiller".

Rådmann Tor Sommerseth kom torsdag med svaret til Marcussen. Der skriver han blant annet at "rådmannen kjenner seg overhodet ikke igjen i denne beskrivelsen".

E-posten blir avsluttet med følgende;

"Kristiansand kommune ønsker å legge til rette for idrettsaktiviteter i byen, på alle nivå og for alle befolkningsgrupper. Et godt samspill forutsetter tett dialog basert på tillitt og respekt for hverandres roller og oppgaver. Med det som utgangspunkt ønsker Kristiansand kommune å legge til rette for Vipers Kristiansands videre elitesatsing."

Forhandler med Start

Faktum er uansett at Vipers ikke har 125.000 kroner til å betale lånet, og har nå søkt om avdragsutsettelse.

— Vi forventer at de tar kontakt dersom de ikke klarer å betjene lånet sitt, sier Sommerseth.

Marcussen skriver i e-posten til Sommerseth at Start har fått redusert leien på Sør Arena fra 5,5 til 3,5 millioner kroner.

— Stemmer det?

— Jeg vet ikke hva Marcussen sikter til der. Når det gjelder fremtidig leie, er vi i forhandlinger med Start, og jeg ønsker ikke å kommentere det i dag, sier Sommerseth.

Han legger til at Start fikk rentefritak på lånet på Sør Arena i 2012 (etter nedrykket), men at klubben ellers har betjent kostnadene sine.

Egenkapital?

Vipers har klubben søkt om avdragsutsettelse, men har ennå ikke fått svar fra kommunen. Klubben klarte å få inn 50.000 kroner på sykkelaksjonen som ble avholdt i begynnelsen av måneden.

— Da gjenstår det 75.000 kroner. Har dere de pengene?

— Vi har alltid noen penger, men det er alltid andre kreditorer som også skal ha. Spørsmålet er hvem som skal få betalt, sier Løvstad, som tror klubben må skaffe pengene i en eller annen form for egenkapital.

— Men det er vanskelig for noen å gå inn med penger, dersom de går rett til kommunen, sier Løvstad.