FORNØYD: Benjamin Grønvold, tredjekandidat for Høyre i Vest-Agder, sier at han har et håp om å komme inn på Stortinget. – Men det skal nok holde hardt, sier han. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: – Dette er en bekreftelse på at vi trengs. Det er flere enn vi som startet partiet som har savnet det, sier Tale Haukbjørk Østrådal (23).

Hun er Piratpartiets førstekandidat i Vest-Agder. Partiet fikk 4,3 prosent av stemmene på landsbasis og kom dermed over sperregrensen. Beregninger utført av Utdanningsdirektoratet viser at Østrådal ville stukket av med utjevningsmandatet som SVs Alf Holmelid innehar i inneværende stortingsperiode.

– Dette er fantastisk gøy. Det har vært vanskelig å delta i skoledebatter med så lite vedtatt politikk som vi har, men elevene har vært veldig interessert i partiet vårt, sier hun.

– Fantastisk

Høyre var den store vinneren i Vest-Agder med 33,8 prosent av stemmene. Partiets tredjekandidat Benjamin Grønvold (24) ville med resultatet fra skolevalget blitt stortingsrepresentant. Elevene ved de videregående skolene i Agder ville med andre ord sendt en 23— og en 24-årig kristiansander til Stortinget.

JUBLET: Benjamin Grønvold, tredjekandidat for Høyre i Vest-Agder, ville med resultatene fra skolevalget kommet inn på Stortinget. Her jubler han sammen med sine partifeller utenfor UiA tirsdag kveld. Foto: Kjetil Nygaard

– Dette er helt fantastisk. De siste dagene har jeg deltatt i elleve skoledebatter og synliggjort Høyres politikk. Det er fantastisk å se at det bærer frukter, sier Grønvold.

Jublet

Samtidig som resultatene fra skolevalget ble offentliggjort satt de to unge politikerne i debatt på Universitetet i Agder. Etterpå jublet de sammen utenfor universitetet.

– Det er en mulighet for at jeg kan havne på Stortinget, men det skal nok holde hardt. Jeg håper elevene stemmer ved valget til mandag også, sier en storfornøyd kristiansander.