DEMONSTRASJON: Vidar Haarr (t.v.) og Eivind Albrektsen i Heidrun Bryggelaug viste sine ferdigheter under ølfestivalen. Foto: Tore-Andre Baardsen
ØLHUNDER: Stein Erik Skaar (f.v.), Ann Mari Nordengen, Marius Skoie og Arvid Børresen brukte lørdag ettermiddag til å smake seg fram til sin favorittøl. Foto: Tore-Andre Baardsen

KRISTIANSAND: – Det var mange som spurte oss om råd og tips, så det er tydelig at mange har lyst til å prøve seg på hjemmebrygging, sier Maxime Marien.

Han er nestleder i Heidrun Bryggeri og Bryggelaug, som lørdag var på plass under ølfestivalen. Det lille bryggeriet som holder til i leide lokaler på Odderøya, startet egentlig som hjemmebrygging i en privat kjeller. Så ballet det på seg, og lauget teller i dag 23 mann og to kvinner. Laugets medlemmer brygget lørdag et publikumsøl, som gjester på flere av byens puber tidligere har stemt fram ingredienser til.

– Jeg har absolutt tro på at dette ølet skal bli bra. Vi har dessverre ikke lov til å selge det, og får derfor drikke det selv, sier Vidar Haarr.

Nasjonal nyhet

Siden i vinter har bryggerimester Nils Heggland ved Christianssands Bryggeri arbeidet med å utvikle en variant av øltypen IPA (India Pale Ale). Ølet skal brygges i Kristiansand, men fordi Hans Borg-konsernet skal markedsføre øltypen over nasjonalt blir det tappet på boks i Bergen og markedsført under navnet Hansa IPA.

– Ja, jeg skulle jo gjerne sett at det hadde stått CB på det nye IPA-ølet som vi brygger i Kristiansand, men det er uansett spennende å få utvikle det og vite at det er brygget her, sier Nils Heggland.

Lover gjentakelse

Det er de fire utestedene Patricks, Bakgården både &, Christiansands Bryghus og Gastropuben Kick som bak ølfestivalen, eller KRS Beer Week som arrangementet også har gått under navnet som.

Claus Pedersen i arrangementkomiteen lover ny festival neste år.

– Her er kvalitet viktigere enn kvantitet. Se bare på hvor små glass det serveres i. Personlig mener jeg øl er den nye vinen, og at stadig flere oppdager at det finnes et uttall av spennende ølsorter, sier Narve Ellefsen.

Kameratene Marius Skoie og Arvid Børresen var blant de 5-600 som fant veien til ølfestivalen. De har tidligere vært på langt større ølfestivaler i Europa, men hadde likevel bare godord å si om det lokale arrangementet.