FARSUND: 59-åringen ble dømt for å ha gått til angrep på en ekspeditør på polet i juni i fjor. Han ble i tingretten dømt til betinget fengsel i 21 dager og en bot på 5000 kroner.

Mannen fremsto som ruset da han kom i kassen for å betale en flaske brennevin. Han ble derfor nektet kjøp. 59-åringen aksepterte ikke dette, og hentet en ny flaske og gikk mot utgangsdøren og slo albuen sin mot hodet til ekspeditøren og skjøv henne tilside før han forlot butikken.

Av dommen fra Lister tingrett fremgår det at 59-åringen samme dag ble tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus.

Agder lagmannsrett mener det er en mangel i domsgrunnene fordi tilregneligheten til 59-åringen ikke er vurdert av tingretten. Lagmannsretten har merket seg at tingretten frafalt som vitner 59-åringens fastlege, som tvangsinnla ham, og politimannen som var i kontakt med mannen straks etter episoden på Vinmonopolet. Lagmannsretten mener også at det burde vært gjennomført en foreløpig psykiatrisk undersøkelse før dom. Det er fra lagmannsretten antydet at domfelte kan ha vært psykotisk. På grunn av saksbehandlingsfeil er dommen derfor opphevet.