KRISTIANSAND: — Kan vi dusje i dette vannet? Hva skjer hvis man svelger det, spør Lisa Marie Svendsen.

Mandag kveld oppdaget samboerne Lisa Marie Svendsen (28) og Alf Otto Fagermo (29) at vannet var borte fra springen hjemme i leiligheten i Koboltveien på Tinnheia.— Det var et sjokk at vannet var borte. Vi er jo vant til at ting fungerer, sier Lisa Marie Svendsen.

Reservevann

Årsaken til at vannet forsvant i bydelene Tinnheia, Hellemyr og Vestheiene i Kristiansand, var en lekkasje i et vannrør på Tinnheia mandag ettermiddag.

— Heldigvis hadde vi ei flaske med vann i kjøleskapet. Dermed fikk vi mulighet til å lage middag mandag kveld, forteller Alf.

Varsling

Innbyggerne fikk etter hvert vannet tilbake, men det det hadde oppstått problemet med trykket. Kommunen sendte mandag ut et varsel om at innbyggerne måtte koke vannet på grunn av fare for forurensing, grunnet det manglende trykket.

— Vi har vann, men vi er usikre på hvordan vi kan bruke det, sier Lisa.

— Kan vi dusje i det, kan vi pusse tenner i det, kan vi vaske opp i det, spør Alf, som savner informasjon om hvordan man skulle forholde seg til det mulig forurensede vannet.

- Ikke drikk vannet

Anita Egeland Råbu er vakthavende oppsynskvinne i Kristiansand kommune.

— Det går helt fint å pusse tenner, dusje og vaske opp i dette vannet. De som er bekymret, kan jo koke det. Men man skal ikke drikke vannet, siden det har vært trykkløst og det da kan ha oppstått bakterier i det, sier hun.

Friskmeldt

Kristiansand kommune ventet tirsdag kveld på resultater fra vannprøver. Ved 20.30-tiden var det klart at springvannet på Tinnheia, Hellemyr og Vestheiene nå er friskmeldt.

— Vi har fått svar på vannprøvene og alle erfine. Vi sender nå ut varsling til våre abonnenter om at vannet er friskmeldt,sier Gunnar Vestøl, fagleder for vannforsyningen i Kristiansandkommune, til Fædrelandsvennen.