— Det er interesse for Sondre Tronstad både fra norske og utenlandske klubber, og det er jo gøy, sier Sondre Tronstads agent Jim Solbakken.

17-åringen (fyller 18 neste uke) går ut av kontrakt med Start etter denne sesongen og takket nei til klubbens tilbud om en ny kontrakt tidligere i år.

Bakgrunnen var at han ønsker å se an spilletiden i eliteserien før han bestemmer seg for hvor fotballfremtiden skal tilbringes.

— Han har fått mye spilletid nå. Vi har hatt én runde med Start tidligere og vi skal nok ha en ny runde med Start i høst. Det er ingen dramatikk at han ikke har snakket med dem igjen ennå, sier Solbakken.

Tronstad har spilt åtte kamper i eliteserien i år – fordelt på 287 minutter. Fire av kampene har han startet. Mot Vålerenga for halvannen uke siden scoret han sitt første mål.

I følge Start-direktør Magne Kristiansen har Tronstad mest spilletid i eliteserien av de som var i forrige G18-landslagstropp.

— Vi har hatt mange diskusjoner med Sondre, faren og agenten gjennom våren. Vi synes vi ga ham et godt tilbud som han takket nei til. Men døren er ikke stengt noen veier og det vil være naturlig å ta opp igjen dialogen om ikke så lenge til. Vi har sagt at vi tror vi skal utvikle Sondre til eliteseriespiller, sier Kristiansen.

— Har det noe å si for forhandlingene at Start er i en uforutsigbar økonomisk situasjon?

— Når det gjelder Sondre så er svaret på det nei, svarer Kristiansen.

— Har dere hørt noe fra andre klubber om Sondre Tronstad?

— Jeg kommenterer aldri spillerlogistikk, svarer Kristiansen.