— Jeg måtte bare komme meg av flyet, sier Emma Martinovic(19) fra Vennesla.

Hun hadde kjøpt flybilletten til Oslo for flere uker siden. Hunvar bestemt på å se gjerningsmannen fra Utøya igjen.

Men da flyet takset ut på rullebanen på Kjevik i dag tidlig,kjente hun at det knyttet seg i magen. Hun kontaktet en flyvertinne som viste storforståelse, og fikk piloten til å stanse flyet.

— Jeg satt og tenkte på hele greie, fengslingsmøte og hvajeg hadde lest i mediene om hva han ville komme til å si. Jeg fikk et sjokk, ogtenkte at dette klarer jeg ikke likevel, sier Emma Martinovic til FVN.no.

Så ham på TV

22. juli i fjor overlevde fylkeslederen i Vest-Agder AUFUtøya-massakren. Flyktende i vannet ble hun skutt i armen. Det var sist ganghun så Anders Behring Breivik.

Etter å ha sovet litt, slo hun på TV i noen minutter. Derfikk hun se de levende bildene fra fengslingsmøtet.

— Jeg fikk et lite sammenbrudd, og var veldig glad for atjeg ikke så ham i Oslo. Han virket så selvsikker og smilte. Det var akkuratslik jeg husker ham fra Utøya.

— Hvorfor valgte du å se ham på TV?

— Jeg måtte bare få se en bekreftelse på at han er tatt, atdet er et sikkerhetsopplegg rundt ham, og at han aldri kommer tilbake tilUtøya. Men samtidig som det er veldig godt å se ham slik, er det også veldig vondtinni meg.

Skal følge rettssaken

Bistandsadvokaten hennes har også oppfordret henne til åvende seg til synet av Anders Behring Breivik ettersom hun skal følge hovedforhandlingenei rettssaken som starter 16. april.

— Jeg vet at det kommer til å bli så mye verre å se ham ivirkeligheten enn å se ham på TV. Men jeg skal til Oslo, om de så må tvinge megtil det, sier Emma Martinovic.