KRISTIANSAND: — Jeg ville egentlig bli økonom, men etter et friår ibarnehage ombestemte jeg meg. Jeg ville ikke sitte på kontor. I en barnehagefår du være mye ute i aktivitet, og det er ganske gøy å være superhelt, sierLars Embretsen (23).

- Spennende

Klassekameratene Aleksander Lavik (21) og Morten Kvammen(23) er enige.

— Det virker spennende å jobbe med de minste barna og sehvordan de utvikler seg de første årene, Dessuten har vi muligheten til å draut på tur og være mye i aktivitet, mener Aleksander Lavik.

Guttene tror at det generelt er få menn som velgeromsorgsyrker, men ønsker likevel flere mannlige kolleger.

— Det er ikke så mye bleieskift som en tror. Mange tror nokat utdannelsen er veldig lett, og at det bare er lek og moro i en barnehage,men det er ganske mye ansvar, sier Lars Embretsen.Morten Kvammen er enig.

— Det er et spennende og utfordrende miljø. Jeg fant ut atjeg ville jobbe i barnehage da jeg tok et friår etter militæret. Jeg trorguttene bare må prøve det, så kommer de til å like det, sier Kvammen.

Guttene er enige om at de kan tilføre noe ekstra i enbarnehage, særlig mer fysisk aktivitet.

— Vi blir klatrestativ, og vi er nok ikke like bekymrede somjentene. Det tror jeg barna setter pris på, mener de.

Alle tre føler seg godt mottatt i Bergtorasvei barnehage, oghar på ingen måte ombestemt seg når det gjelder yrkesvalget. Sammen med 15klassevenninner tok de over barnehagen tre dager denne uken. Studentene er påandre året ved førskolelærerutdanningen ved Universitetet i Agder (UiA). UiA har til sammen nesten 500førskolelærerstudenter, og hvert år tar universitetet opp 140 nye studenter iKristiansand, og 35 i Grimstad. Ved opptaket i 2011 var det omtrent 20 prosentmenn, og det ser ut til å være en stigende andel av menn som søker. Samtidig erdet noe flere menn enn kvinner som slutter før fullført utdanning.

- Gøy med store gutter

Mens noen av barna synes at det var litt skummelt medfremmede ansikter, synes andre at det var helt topp med friske krefter.Studentene og barna har laget Bukkene Bruse film, og vært ute i skogen for åfinne steiner og kvister som rekvisitter i løpet av de tre dagene studentene.Jesper på 4 nikker kraftig på spørsmål om det var gøy å fålitt flere store gutter i barnehagen.

— Jenter er så plagsomme, mener han.

— Jeg gav Morten blåveis da jeg klatret på øyet hans oppe itaubanen, forteller han videre.

Han tror ikke Morten fikk så altfor vondt.