SVIGERINNER: Ellen Nora Ropstad (t.h.) kjøpte salongen for 18 år siden. Ett år senere kom Inger Johanne Robstad for å bistå. Foto: Torstein en
PRØVESTANS: Om en uke er det for sent å prøve kjoler her. Foto: Torstein en
HERRESTOL: Robert Krohn sitter godt mens Inger Johanne Robstad og Ellen Nora Robstad gir råd til kona Anne Lise. Foto: Torstein Øen
DIREKSJONEN: Ellen Nora Robstad tenker at respatexbordet er av mahogny. Foto: Torstein Øen
HILSENER: Når ansatte er på tur, sender de alltid kort til kolleger i kjolesalongen. Foto: Torstein Øen
kjolesalong 7.jpg Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: Da låses døra for godt til den tradisjonsrike butikken i Kristian IVs gate, en salong som har stått støtt i stadig økende kjedemotvind i mer enn 50 år.

— Etter at beslutningen om avvikling ble kjent, har vi fått buketter, oppsatser, potter og tårer. Kundene synes dette er trist. Det synes jo vi også, sier sjefen, Ellen Nora Robstad, som kjøpte Wenches kjolesalong av Wenche Thomassen for 18 år siden.

Ett år senere ble svigerinnen, Inger Johanne Robstad, innlemmet i staben. Det er hun som har døpt sjefen sorgen, siden hun også må ta ansvar. Selv er hun altså gleden, fordi hun kan konsentrere seg om glade kunder.

Ikke konk

— Heldigvis er ikke årsaken konkurs, da hadde jeg fått vondt i magen. Butikken har gått bra hele tiden, vi har trofaste kunder, påpeker Ellen Nora Robstad.

— Hvorfor settes da kroken på døra?

— Fordi jeg har fått MS og ikke orker mer. Men husleia er betalt ut april. Sånn sett har jeg god tid.

Kjolesjefen viser vei i en nokså glissen butikk. Etter at ryktet om avvikling tok til å fly, har alt som er av utstillingsdukker og -byster fått nye eiere. Det såkalte direktørbordet i kjelleretasjen er erstattet med et bord av typen respatex. En handledisk har fått nytt liv i et fjøs i Finsland.

Men fraværet av butikkmusikk, også kalt musak, har ingenting med snarlig avvikling å gjøre. Den slags har aldri vært å høre i Wenches kjolesalong.

Herrestol

Den broderte stolen i rokokkostil, også kalt herrestolen, står der fortsatt.

Det var sikkert Robert Krohn glad for, da han fulgte kona Anne Lise til dametøyhandel med 70 prosent rabatt.

Kanskje ender også den flotte stolen på billigsalg.

Så spør vi sjefens svigerinne, Inger Johanne, hva hun skal ta til med, når hun ikke lenger selger kjoler i salongen.

— Godt at du spør. Gjør det gjerne skriftlig. Spør om noen har bruk for en driftig og erfaren dame på 63 år.