FOR ALLE: Aball1 er en aktivitet som passer for alle, ifølge 4H Vest-Agder. Foto: Inger M. Wittveen

KRISTIANSAND: Det var ikke mange som hadde funnet veien til Tresse denne hustrige torsdagen.

— Det er litt opp og ned, alt fra 20 til tre, sier 4H-instruktør Frida Repstad (16) om oppmøtet til Aball1, som arrangeres annenhver torsdag. Bak tiltaket står 4H Vest-Agder i samarbeid med Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.

MORO: Brødrene Christian (7) og Casper Dvergsnes (1,5) har sammen med passepiken Linn Rigadis (13) synes Aball1 er en gøy aktivitet å være med på en torsdag ettermiddag. Foto: Inger M. Witteveen

— Det er gøy, kommer det fra Linn Rigadis (13), en av deltakerne. Passepiken fra Lund har tatt med brødreparet Casper (1,5) og Christian Dvergsnes (7) fra Kvadraturen. De har vært med en gang før og knekt koden.

ERFAREN: Christian Dvergsnes (7) har taket på Aball1. Her forseres gressmatta i Tresse med ball mellom beina. Syvåringen har vært med en gang før. Foto: Inger M. Witteveen

— Alle er med

— Du skal ta baller enten i alfabetisk rekkefølge eller etter tall, og gjøre det instruktøren sier, forklarer Linn. Christoffer liker best å løpe rundt kjeglene.

Øvelse gjør mester. Selv for en 4H-instruktør kan noen av Aball1-aktivitetene by på problemer. Erlend Øyslebø (18) jobber med saken. Foto: Inger M. Witteveen

— Alle er med, uansett alder, sier Erlend Øyslebø (18), maskinfører fra Eikså og 4H-instruktør. Med 50 tall- og bokstavballer kan det bli mange morsomme oppgaver. Det handler om å bruke hodet og fysisk aktivitet, to av 4Hs kjerneverdier.

— Selv om du blir litt svett, så er det så gøy at du ikke merker det, supplerer Frida, opprinnelig fra Finsland, men som nå går på videregående og bor i Lyngdal. Hun synes 4H er en flott organisasjon, og legger til:

— Her lærer du samarbeid på samme tid som du lærer å gjøre ting selv. Du kan lære alt du vil, for 4H arrangerer masse kurser, aktiviteter og leire.

FOR ALLE: Aball1 er en aktivitet som passer for alle, ifølge 4H Vest-Agder. Foto: Inger M. Wittveen

Noen torsdager igjen

Inger Øyen er 4H-konsulent i Vest-Agder, og godt fornøyd med opplegget som ble igangsatt i vår.

— Det tar litt tid å innarbeide, for det er fortsatt ukjent for mange. Men jeg synes det er et godt tilbud som alle kan være med på, sier hun.

Aball1 fortsetter i høst – torsdag 24. oktober, 7. og 21. november, mellom klokken 17:30 og 18:30 – i Tresse.

Aktiviteten er gratis og innsatsen belønnes med ei vannflaske.