Hva skjer?

— Det er en kveld med aktiviteter, salg av produkter elevene selv har laget og utlodning av gevinster de har samlet inn. Det blir også elevinnslag med dans og musikk. Elevene i ungdomsskolen har også en arbeidsdag, som er et alternativ til Operasjon Dagsverk. Det er alltid gøy å få inn mer penger enn i fjor, men fokuset er læringseffekten.

Hvilke organisasjoner støtter dere?

— Vi har vært innom alt fra Strømmestiftelsen, Mercy Ships til en liten organisasjon i Kina. Ved å bytte på, kommer organisasjonene på skolen for å fortelle om hva de driver med og elevene vil lære noe nytt.

Hva gjorde at årets valg falt på Stefanusalliansen?

— De jobber for å hjelpe forfulgte kristne, noe som nå er aktuelt i Syria og Egypt.

Du har vært konstituert rektor siden august, hvordan liker du deg?

— Jeg trives veldig godt med å være på skolen, og nå lede denne. Jeg synes det er bra at det finnes et tilbud i tillegg til det offentlige. Noen lurer på om vi er en veldig annerledes skole. Vi er en tydelig kristen skole, men utover det underviser vi etter de offentlige lærerplanene og har de samme fagene. Og vi er en åpen skole, med elever fra flere menigheter, også familier som ikke tilhører noen menighet.

Du har også vært lærer ved skolen.

— Jeg har jobbet ved skolen i åtte-ni år, begynte etter at skolen hadde flyttet fra Mjåvann til Birkelid. Skolen har hatt en veldig vekst fra 33 til over 200 elever og 50 ansatte. Først var jeg lærer, så inspektør på ungdomsskolen og nå rektor. Jeg har også en master i ledelse.

Hva gjorde du før Oasen?

— Da jobbet jeg i offentlig skole i Kristiansand; Kvadraturen, Oddemarka og Karuss.

Hva gjør du på fritiden?

— En må nesten begrense seg, men jeg går i Kristiansand Frikirke, og er litt involvert i ungdomsarbeidet der. Og jeg er glad i å reise på hytta på Bortelid. Der er jeg vokst opp med ferier og skiturer. Siden jeg er gift med en sveitser er vi stadig der og renner slalåm.