KRISTIANSAND: Den 26 år gamle mannen fra Vestfold ble fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett torsdag, siktet for å ha skambanket Søgne-mannen. Han har tidligere nektet å avgi forklaring til politiet, men sa seg i retten villig til å la seg avhøre.

— Vi har pågrepet ytterligere en person i saken. Det er en mann fra Kristiansand, som også er siktet for volden mot den 51 år gamle mannen fra Søgne. Han er avhørt, men vi kan foreløpig ikke si noe om hva han har forklart til politiet, sier fungerende lensmann i Søgne og Songdalen, Jahn Ove Thorsen til Fædrelandsvennen.

I tingretten torsdag argumenterte den siktede 26-åringen med at han kunne løslates mot meldeplikt. I tillegg til siktelsen om vold, er han også siktet for en rekke andre straffbare forhold som er uavklart. Det gjelder trusler, brudd på våpenlovgivningen, overtredelser av veitrafikkloven og nå sist legemskrenkelsen.

Politiet vil ha mannen varetektsfengslet i fire uker i påvente av at etterforskningen skal bli ferdig, og fordi politiet mener det er fare for gjentakelse av straffbare handlinger. Politiet vil også ha en foreløpig psykiatrisk undersøkelse av den siktede.